Afbeelding

Column Nellie Timmermans: Ik kan het niet laten...

Algemeen

Ik kan het niet laten….

Deze mensen leken het goed voor elkaar te hebben. Hun geschiedenis was best ingewikkeld geweest, maar ze waren overduidelijk nog erg verliefd op elkaar….dat straalde ervan af! Altijd mooi om te zien, zo'n stel.

Gaandeweg bleek het toch allemaal minder koek en ei dan het bij binnenkomst leek: Willeke reageerde volgens Bram "te negatief" op zijn zoon, die regelmatig bij hen was. Zij zag het anders: zij voelde zich vaak niet gesteund door Bram, hoewel ik duidelijk zag dat Bram zijn best deed. Dus met al zijn inspanning kreeg hij er dus nog commentaar bij!!

Bram was wat minder geneigd om zijn boosheid (bv. over gedrag van zijn ex-vrouw) te bespreken, zeker in het bijzijn van Willeke, vooral omdat hij dacht dat hij haar ongenoegens daarmee aanwakkerde. Daarmee ontnam hij zich de kans om ook eens lekker te spuien. Willeke had wél de behoefte om te spuien en deed dat soms, maar Bram was bang dat ze in die negatieve bui bleef hangen. Hij probeerde haar dan uit alle macht te stoppen.

Dan hield ze zich in en zei ze niks meer, en als de betreffende zoon dan ook maar één stom dingetje fout deed kon ze het niet laten om daar iets van te zeggen. Het leek dan vitten om niks, ze gaf ook toe dat het soms ook niet handig was, maar ze kón het niet laten.

Wat Willeke nodig had was dat ze lekker tegen Bram kon mopperen over van alles wat niet goed liep. Ook Bram liep tegen allerlei ergernissen aan, bv. in het contact met zijn ex-vrouw.  Het zou hem opluchten als hij dit kon afreageren. Dat kan niet bij zijn kinderen of bij zijn ex, bij vreemden is dat ook niet handig, maar bij elkaar kan dat wél. Je kunt elkaar dan opvangen en troosten, wat de onderlinge band weer verstevigt!

En het mooie ervan is dat de problemen verplaatst zijn: ze hebben geen conflict meer tússen hen in staan, maar het staat buiten hun relatie. Eerst stonden de problemen tussen hen in, nu kunnen zij samen de problemen bekijken, en samen de strijd aangaan tegen de problemen. door hen samen getackeld worden.

Mw. N. Timmermans-van de Kamp
Interpunctie, Smientdonk 2, 5467 CA  Veghel
Privé ? 0413-310795 of 06-21.59.24.35.   www.stief-gezin.nl

Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk