Afbeelding

Meierijgemeenten stellen hulp bij het huishouden veilig

Algemeen

Boxtel - De gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel, Haaren en Vught hebben samen een nieuwe overeenkomst, geldig voor 3 jaar, vastgelegd om inwoners op maat te blijven ondersteunen voor hulp bij het huishouden.

De overeenkomst borgt voor de huishoudelijke hulpen/zorgaanbieders de komende jaren de werkgelegenheid. De huishoudelijke hulp toelage is ingevlochten en het signaleren van situaties (volksgezondheidselement) is meegenomen. Ook is een extra schoonmaakregeling toegevoegd. Wethouder Eric van den Broek: "Ook mantelzorgers kunnen de komende jaren een beroep blijven doen op ondersteuning voor hulp bij het huishouden. Juist déze mensen, die al zoveel doen voor een ander, ontlasten we door ze enkele uren ondersteuning te blijven bieden."

Uitgangspunt voor de huishoudelijke hulp in de gemeente blijft een schoon en leefbaar huis. De zorgaanbieders krijgen de ruimte om, wanneer dat nodig is, extra inzet te plegen. Daarnaast behouden ze hun signaalfunctie wanneer ze bij hun cliënten thuis zijn. Zij zien het natuurlijk het beste wanneer er iets in een situatie gaat veranderen of al is veranderd. Op deze manier kan maatwerk gegarandeerd blijven.

Naast financiële ruimte is er ook ruimte om bijvoorbeeld een 'niet pluisgevoel' te signaleren en passende actie te ondernemen. De maatwerkvoorziening biedt de mogelijkheid voor extra inzet in situaties die daarom vragen zoals bijvoorbeeld sterk vervuilde woningen of extra werkzaamheden waar de hulp binnen de reguliere tijd niet aan toe komt.

De administratieve rompslomp is voor de thuishulp tot een minimum beperkt doordat er geen sprake meer is van verschillende regelingen. "Hierdoor komt er extra ruimte voor 'handen aan het bed'", laat Eric Hardy, Directeur cluster Thuis Zorggroep Elde, weten. Van den Broek besluit: "Door de samenwerking op het gebied van inkoop met de vier gemeenten kunnen we zekerheid bieden, voor cliënten en werknemers van de zorgaanbieders. En bovenal ook de ondersteuning, hulp, juist voor inwoners die dat het hardst nodig hebben."

Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk