Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 674803
Human Interest

Boxtelaren organiseren sinterklaasfeest in Rosmalen voor Dream4Kids

Boxtel - Dolenthousiast zijn ze, Boxtelaren Lotte Timmermans en Corné Kuijpers. Samen met de eveneens Boxtelse Quinty en de twee niet-Boxtelaren Lonneke en Steffie organiseren zij een grote sinterklaasvoorstelling voor de hele familie bij PERRON-3 in Rosmalen. Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Dream4Kids die zich inzet voor kinderen met een trauma.

De sinterklaasvoorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Studio P-ACT. Deze studio is opgericht door actrice Petra Kagchelland. Zij is bekend van de soap Onderweg Naar Morgen.

Corné Kuijpers was de initiator van de theatershow. Hij heeft al vaker iets georganiseerd voor Dream4Kids: vorig jaar was Kuijpers in dienst van de stichting zelfs medeverantwoordelijk voor een wereldrecord. Met 500 gasten vormde hij het grootste menselijke euroteken ter wereld. "Ik werd dit jaar door de stichting gevraagd om een sinterklaasfeest te organiseren", vertelt Corné. "Daarna ben ik meteen begonnen met het samenstellen van een werkgroep om dat te verwezenlijken."

Zo kwam hij uit bij kennis Lotte Timmermans. Ook zij is geen onbekende bij Dream4Kids. Vorig jaar organiseerde zij al een zogenaamde 'droomdag' voor Anneleen, die een trauma opliep doordat ze haar moeder verloor. De stichting Dream4Kids laat tijdens zo'n 'droomdag' de dromen van kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een (jeugd)trauma in vervulling. Deze bijzondere verrassingsdagen worden volledig door vrijwilligers, de 'dreamchasers' op touw gezet. Voor de aankleding van de droomdagen, maar ook van andere evenementen is Dream4Kids grotendeels afhankelijk van sponsoren.

"Dream4Kids is een relatief onbekende organisatie en dat is jammer. Kinderen die een traumatische ervaring meegemaakt hebben tellen net zo goed mee", vindt Corné. Volgens hem is een trauma vaak net zo ingrijpend voor een kind als een lichamelijke handicap, maar minder zichtbaar. "Daardoor krijgen getraumatiseerde kinderen niet de aandacht die ze verdienen." De stichting is daarom altijd op zoek naar extra dreamchasers.

Lotte en Corné leggen uit waarom ze voor de samenwerking met Studio P-ACT hebben gekozen: "We waren op zoek naar een geschikte locatie en kwamen uiteindelijk terecht bij PERRON-3. Maar daar zitten al diverse clubs, zoals theater- en muziekverenigingen, zoals Studio P-ACT. Die club zet daar ieder jaar al een sinterklaasfeest neer." Volgens het tweetal was Petra meteen enthousiast. "Ze bleek zelfs bereid de nodige aanpassingen in haar voorstelling te maken om onze plannen in het script in te passen."

Het leidt tot een spetterende sinterklaasvoorstelling die, in het thema van Dream4Kids, gaat over tante Sjaan en haar dromen voor de Sint. Tante Sjaan is een vast karakter in de voorstellingen die Kagchelland regisseert. Ditmaal zit de tante helemaal klaar voor het bezoek van sinterklaas. Ze heeft echt alles tot in de puntjes geregeld. Maar… is alles wel zo goed geregeld?

"Vanaf het moment dat de kinderen de foyer binnenlopen, gaan wij zorgen dat ze al helemaal meegenomen worden in de spanning van het sinterklaasfeest", vervolgt Corné. De Boxtelaren gebruiken hun uitgebreide netwerk om dat voor elkaar te krijgen. Zo zal Rik Wouters, eveneens Boxtelaar en vriend van Corné, een clowns-act opvoeren in de foyer. Verder wil het organisatiecomité nog niet al te veel details weggeven.

Het tweetal ontvangt ook steun van Jumbo Boxtel. Daar kun je emballagebonnen, die je krijgt als je lege flessen inlevert, doneren. De opbrengst daarvan gaat naar het sinterklaasfeest. De actie is deze week van start gegaan en loopt tot en met 13 november. In de week daarna wordt het geldbedrag aan Dream4Kids overhandigd.

De theatervoorstelling wordt op 27 november twee keer opgevoerd. Er is een show om 13.00 uur en een om 15.00 uur. Kaartjes kosten 8 euro en zijn te koop op de website van PERRON-3 (www.perron-3.nl). Kinderen die op de voorstelling afkomen krijgen allemaal een cadeautje.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>