Afbeelding

De natuurwerkdagvlag hangt binnenkort weer uit!

Algemeen

De werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer hangt de natuurwerkdag-vlag weer uit!

Op 5 november wordt er in het hele land door duizenden vrijwilligers, jong en oud, gewerkt in het groen. Omdat het leuk is om samen te doen en voldoening geeft, omdat het gezellig is, omdat het ontspannend is, omdat werken in het groen je fit houdt, en ook goed is voor je contacten, je woonomgeving en de natuur daarin.

Deze activiteit wordt landelijk georganiseerd door de coördinatoren van de Provinciale organisatie voor Landschapsbeheer. (hier dus Brabants Landschap)

Zelf meedoen is heel gemakkelijk.

Meld u aan via www.natuurwerkdag.nl voor de locatie: Lambertusweg

(Op youTube staan tal van leuke en duidelijke filmpjes over wilgenknotten)

De natuurwerkgroep van Boxtel (WNLB) neemt op zaterdag 5 november 's morgens tussen 9 en 12 uur  de grootse rij knotwilgen aan de St. Lambertusweg 4 in Gemonde voor haar rekening.

De knotwilgen staan op een omsloten prive-terrein zodat u het zult ervaren als 'lekker buiten werken'. Natuurlijk nemen we een ruime koffiepauze met wat lekkers halverwege het werk.

Ervaren wilgenknotters van de groep zullen nieuwelingen behulpzaam zijn en willen u enthousiast maken voor dit soort vrijwilligerswerk (Zij doen dat al bijna 30 jaar elke 3 weken met veel plezier).

Eerder die week is er al voorbereidend kettingzaagwerk gedaan, zodat er op diverse plekken in het terrein rustig en veilig handwerk kan worden gedaan: zagen en knippen van niet te zware takken, sjouwen en opladen op een kar. Het takhout wordt opgehaald door de dierentuin Beekse Bergen om te gebruiken als olifantenvoer.

Ook kinderen zijn welkom onder begeleiding en verantwoordelijkheid van de ouders.

Deelname aan Natuurwerkdag
op zaterdag 5 november 2016 van 9 tot 12 uur
bij St. Lambertusweg 4, 5283 VL Gemonde
activiteit wilgenknotten
o.l.v. WNLB Boxtel

 

Afbeelding
Algemeen 2 uur geleden Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit