Afbeelding

Verbouwing Fysio-team Liempde vordert snel

Algemeen

Liempde - De metamorfose van de oude Rabobank in Liempde is vrijwel voltooid; alleen de kluisdeur verraadt de vorige bestemming van het pand nog. Het team van fysiotherapeuten van Fysio-team dat op de nieuwe locatie in Liempde gaat werken kon donderdag 14 april alvast kennismaken met hun nieuwe werkplek. Zes fysiotherapeuten onder leiding van praktijkhouder Kees verschoor gaan vanaf mei om toerbeurt de praktijk bemannen.

Hierdoor zal de praktijk in Liempde naast fysio- en manuele therapie ook bekken-, oedeem-, oncologische en geriatrie fysiotherapie binnen de gelederen krijgen. Zowel de nieuwe oefenzaal als de behandelkamers werden bekeken. Eén van die kamers bevindt zich zelfs in de oude kluis. Verschoor: "Door een goede ventilatie en goede LED-verlichting wordt dit ook een hele prettige werkplek!" De paarse muur, in de kleur van de praktijk, werd goed ontvangen door het team.

Manueel therapeute Malou van Kempen, al jaren werkzaam op de locatie Liempde in de Dorpsstraat, geeft de meerwaarde aan om met het uitgebreide team aan specialisten op de nieuwe locatie te gaan werken. Moeilijk behandelbare klachten kunnen in samenwerking met een collega van diverse kanten worden beoordeeld. Zo kan de best mogelijke behandeling worden gekozen. Deze werkwijze bevalt op het Breukelsplein in Boxtel heel goed voor de therapeuten, maar de patiënten waarderen het ook.

Bekkentherapeute Anouk Kappen en Oedeemtherapeute Elly Martens geven aan al diverse patiënten uit Liempde te behandelen. Zij kunnen nu dichter bij huis gezien worden. Ook zijn de lijnen met de huisartsen worden in de nieuwe situatie veel korter waardoor sneller kan worden gehandeld.

Marcel van Engelen, al jaren boegbeeld van de locatie Liempde, noemt met name de vooruitgang in mogelijkheden op de nieuwe locatie. De uitgebreide oefenzaal geeft vele mogelijkheden, zoals het trainen van spierfuncties, het verbeteren van de belastbaarheid, etc. Dit is ook de reden voor nieuwkomer Yvonne Sijbers om zich als geriatrie fysiotherapeute bij Fysio-team aan te sluiten. Vooral haar doelgroep, de kwetsbare ouderen en chronisch zieken, is gebaat bij goede trainingsmogelijkheden.

Kees Verschoor geeft aan dat de visie van de praktijk op deze plek helemaal tot zijn recht kan komen: "Het werken met een uitgebalanceerd zorgplan met passieve behandelvormen, actieve trainingen en huiswerkoefeningen, hoge kwaliteit door de samenwerking van diverse specialisten en de continuïteit die kan worden geboden door de overige teamleden in Boxtel." Zo kan de praktijkleider nog lang doorgaan.

De zes therapeuten staan te popelen om te starten en hopen er net zo'n succes van te maken als op het Breukelsplein in Boxtel. Begin mei zal de locatie Nieuwstraat 6b haar deuren openen en na de pinksterdagen kan heel Liempde er terecht voor alle specialisaties.

Dit kan op verwijzing van een arts, maar in veel gevallen ook zonder. De therapeut kan je dit vertellen, of je belt even met de centrale administratie. Aanmelden kan telefonisch, 0411-631368, of via de intercom bij de ingang.

Foto: Fysio-Team BV

Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk