De Raad terwijl hij een Landrover op de brug omhoog lift.
De Raad terwijl hij een Landrover op de brug omhoog lift.

APK service Boxtel bestaat één jaar

Algemeen

Boxtel – In mei 2015 begon APK service Boxtel met Apk-keuringen zonder afspraak. Is er bijna een jaar later iets te vieren in het pand aan Schouwrooij 13B? Eigenaar Rob de Raad blikt terug.

Bij binnenkomst is Rob druk aan het werk. Op de brug staat een Landrover die grondig geïnspecteerd wordt. Buiten, op de parkeerplaats, is te zien dat De Raad het druk heeft: er staan zeker 7 auto's te wachten op hun keuring. Die zijn hoofdzakelijk van autohandelaren die hun auto's bij hem laten keuren. "Particulieren kunnen zonder afspraak terecht en zijn vrijwel direct aan de beurt. De keuring duurt ongeveer 20 minuten."

De Raad heeft niet te klagen over zijn klandizie: "Ik heb mijn doelstellingen van het eerste jaar ruimschoots gehaald. En steeds meer mensen weten de weg te vinden." Omdat een Apk-keuring een jaarlijks terugkerend tafereel is, ziet De Raad sinds deze maand voor het eerst particulieren terugkeren.

Hij begon zijn keuringsgarage met een duidelijk plan in zijn achterhoofd: "In Boxtel waren nog geen garages die enkel Apk-keuringen deden." Volgens De Raad worden mensen die hun auto willen laten keuren vaak onverwacht op hoge kosten gejaagd bij garages. "Keuringen worden dan vaak gecombineerd met een grote beurt of ander onderhoud. Dat vinden klanten vaak niet prettig."

Soms komt de RDW langs om een steekproef te doen. Dan zorgt De Raad voor vervangend vervoer voor zijn klanten. "Indien de auto in een steekproef valt, moet de RDW controleur binnen 1,5 uur bij APK service Boxtel zijn voor de steekproef. De steekproef zelf duurt gemiddeld een half uur", verduidelijkt hij.

Voor 35 euro keurt APK service Boxtel je personenauto. Er is geen onderscheid in prijs voor een diesel- of benzineauto. De keurmeester voert ook kleine reparaties uit zoals het vervangen van ruitenwissers of lichten. Je kan op werkdagen terecht zonder afspraak voor een Apk-keuring van je auto.

Foto: Sander van Kasteren

Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk