Afbeelding

Jubileumeditie leidingweekend bij Scouting Boxtel

Algemeen

Boxtel - Afgelopen weekend vond voor het tiende jaar op rij het leidingweekend van Scouting Boxtel plaats. Jaarlijks worden de stafleden en vaste vrijwilligers van Scouting Boxtel vermaakt met een weekend vol uitdagingen, spellen en knotsgekke opdrachten. De stafleden zijn op dat moment zelf deelnemer en ervaren zelf weer wat voor een plezier zij de 250 jeugdleden van Scouting Boxtel wekelijks bieden.

Dit jaar was het thema 'Heaven vs. Hell'. Alle deelnemers begonnen zaterdagochtend in de onaantrekkelijke omgeving van de 'Hell'. Het doel van dit weekend was het veroveren van een plekje in 'Heaven'. Dit konden de deelnemers doen door het goed uitvoeren van een vijftal beproevingen. Het best uitvoerende groepje van een beproeving verdiende namelijk een plekje in 'Heaven'.

De beproevingen waren zeer gevarieerd. Het primitieve vermogen van de stafleden werd getest door zelf koffie en thee zetten op een kampvuurtje en met palen en touw een constructie te maken om een brede sloot over te steken. Deze opdrachten werden gevolgd door een fikse fietstocht in Boxtel met daarbij vele zoekopdrachten. Ook de creativiteit van de deelnemers werd op de proef gesteld met het maken van filmpjes over de zeven zonden en de zeven werken van barmhartigheid.

Een deel van de blokhut was omgetoverd tot 'Heaven' met een luxe jacuzzi, comfortabele bioscoop, game zone en een overvloed aan vers fruit en heerlijke drankjes. De strijd was dan ook hevig om een plek in 'heaven' te verdienen.

Bij het invallen van de avond was de helft van het aantal stafleden helaas nog in de weinig aantrekkelijke 'Hell' omgeving. Tijd om allemaal een plekje te vinden in 'Heaven'! Dit werd gedaan door middel van een heuse lasergamestrijd. De blokhut was voor deze gelegenheid omgebouwd tot een waar fort. Aan de strijders de taak om de vlag te veroveren om zo aan te kunnen sluiten van de stafleden welke al in 'Heaven' waren. Tijdens de strijd was duidelijk te zien hoe ongelooflijk fanatiek de stafleden van Scouting Boxtel zijn. Na dit sportieve en fanatieke spel was het tijd voor ontspanning en bleef het nog lang onrustig in de blokhut.

Op zondagochtend stond het laatste onderdeel van het stafweekend op het programma. De stafleden werden muzikaal uitgedaagd door middel van een percussieworkshop. Grote trommels, djembés, sambaballen en vele andere muziekinstrumenten vormden samen een mooi geheel en door het volgen van de aanwijzingen klonk er na een uur een geweldig ritmisch spel door de gehele blokhut.

De stafleden hebben genoten van een leuk weekend en zijn na dit vermaak helemaal klaar om alle jeugdleden van Scouting Boxtel te vermaken met een fantastisch zomerkamp wat over 3 maanden plaats zal vinden.

Afbeelding
Algemeen 2 uur geleden Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit