Afbeelding

Proeftuin laat zien hoe lekker Boxtel is

Algemeen

Boxtel - De Proeftuin laat bezoekers op zondag 17 april ervaren dat eten, drinken en goed gezelschap een ijzersterke combinatie vormen. Tijdens de zevende editie van dit jaarlijkse culinaire evenement laten bourgondische smaakmakers hun gasten kennismaken met de mooiste producten terwijl zij genieten van live muziek, entertainment, gezellige mensen en, hopelijk, stralend lenteweer. Mochten de weersomstandigheden niet optimaal zijn, dan is er geen nood aan de man; de sfeervolle tuin van SintLucas wordt met pagodetenten omgetoverd tot een weersonafhankelijke locatie.

Tijdens De Proeftuin kan elke gast een eigen menu samenstellen uit de diverse heerlijke creaties, van voorgerecht tot nagerecht. Dit alles onder begeleiding van live muziek en entertainment van René & die Rooie en Mateus en muzikale ondersteuning door dj Peter van As.

De Proeftuin is gratis toegankelijk. Gerechten en drankjes worden betaald met munten die ter plekke kunnen worden gekocht. Er zijn al vijf gerechtjes te proeven voor slechts 20 euro. Voorverkoopkaarten van 17,50 euro per stuk zijn verkrijgbaar bij Galerie De Expositie en bij deelnemers Brownies&downieS, Buiten Dineren, Grieks restaurant Corfu, De Waag, De Deugniet, Restaurant En Garde, de Fijnproeverij, In2Sushi, Kookpunt Oké, Le Temps Perdu, Proef! Culinair en Restaurant Verde.

De Proeftuin is uitermate geschikt voor kinderen: met de speciale Proeftuin-kinderkaarten kunnen ze zelf de lekkerste hapjes uitkiezen en daarnaast worden er voor hen diverse leuke activiteiten georganiseerd, zoals workshops en een gratis loterij. De kinderen worden dus lekker beziggehouden, waardoor de ouders onbezorgd kunnen genieten van het beste dat Boxtel op culinair gebied te bieden heeft. Kinderkaarten kosten in de voorverkoop 6,50 euro.

Dit jaar gaat de opbrengst naar de aanleg van een wandeltuin bij Verpleeghuis Liduina, waarvan somatische patiënten, alzheimerpatiënten en hun verzorgers/bezoekers kunnen genieten. In samenspraak met de Stichting Alzheimer wordt de tuin voorzien van één of meerdere kunstwerken die, onder leiding van een beeldend kunstenaar, worden gemaakt door nog thuiswonende alzheimerpatiënten en hun mantelzorgers.

Zie voor meer informatie de website: www.lionsclubboxtelbellesamies.nl.

Foto's: Laila Willems

Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk