Afbeelding

Column: Verzamel geen druppels….

Algemeen

Ik sprak onlangs iemand die zei: "Ik ga mijn relatie niet op het spel zetten voor een kleinigheid". Dat zette mij aan het denken. Ik denk dat de meeste mensen hun relatie belangrijk genoeg vinden om die niet zo maar op het spel te zetten.

Maar wat voor de één een kleinigheid is, is voor de ander onoverkomelijk. En bovendien zijn een heleboel kleinigheden soms ook teveel druppels waardoor een emmer kan gaan overlopen. Toch zijn er best vaak mensen die in een opwelling dingen doen, waar ze later veel spijt van krijgen. Ontrouw is soms zoiets.

In een zwak moment lijkt het opwindend om met een buurvrouw/-man of collega iets te beginnen, maar uiteindelijk loopt dat vaak ook fout. Hoe beter je iemand kent, hoe beter je ook zijn/haar zwakheden kent.

Bij veel druppels in de emmer zou ik zeggen: zorg dat je met elkaar gaat praten over die druppels, waardoor je weer begrip voor elkaar gaat krijgen. Want juist die druppels in de emmer, maakt dat je rond gaat kijken naar mensen die aantrekkelijker zijn dan jouw partner.

En aantrekkelijke mensen zijn er genoeg, zeker als je ze niet zo goed kent als je partner. Je partner is nl. een mens van vlees en bloed, en daar mankeert van alles aan. Dit geldt voor iedereen.

Vaak zijn er veel druppels geweest, waar je aan voorbij gegaan bent, maar die je toch gestoord hebben. Als je daar niet over praat, dan komt dat allemaal op één hoop, en wordt je partner minder aantrekkelijk. De relatie bekoelt. En juist dán sta je veel meer open voor andere relaties.

Natuurlijk kan je relatie ècht voorbij zijn en zijn er soms mensen waarbij je je meer vertrouwd voelt, en misschien is die nieuwe persoon inderdaad beter passend bij jou. Maar denk erom: als je eenmaal ontrouw bent geweest, is een relatie moeilijker te herstellen dan wanneer je je hoofd erbij houdt. Toch kan na een foute stap de relatie goed te repareren zijn.

Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk