Logo mooiboxtel.nl
Bedrijfs nieuws

Nieuwe vorm van samenwerking

Sint Michielsgestel - Jan Vink Stichting gaat in de toekomst vaker werken met partners die ook actief zijn in andere delen van de Indonesische archipel. De eerste keer dat dit daadwerkelijk gebeurt is de samenwerking met de Nederlandse Stichting Meraih Bintang (Rijzende Ster) op Java in de regio Pangandaran, zo'n 200 km ten westen van Yogyakarta. In deze regio, gelegen aan de zuidkust van Java, is in 2010 een Tsunami geweest die grote overstromingen heeft veroorzaakt. Veel mensen zijn weg getrokken en de achterblijvers zijn druk met het opnieuw inrichten van hun leven.

Stichting Meriah Bintang zet zich in voor het realiseren van basisvoorzieningen voor de gehele gemeenschap en gericht op individuele hulp.

Voorbeelden zijn: Kleuterschool - Sponsor een kind  - Engelse les  - Kinderbibliotheek  - Traditionele dans les - Muziek les - Multifunctional Sport Court 4 Kampong Kids.

Meraih Bintang heeft in 2013 Jan Vink Stichting gevraagd mee te willen werken bij de aankoop van een stuk grond met een (te renoveren) huis. Na lange onderhandelingen is dit gelukt tegen een zeer lage prijs. De bedoeling is dit huis te renoveren en uit te breiden en dan te gebruiken als Tehuis voor meisjes en jongens, zonder woon- of verblijfplaats, een Rumah bina budi. Jan Vink Stichting heeft in Cangkringan (regio Yogyakarta) in 2009-2010 soortgelijke voorzieningen gebouwd.

In de afgelopen tijd zijn de plannen verder ontwikkeld en zijn ook andere sponsors gezocht. Met een bijdrage van de Jan Vink Stichting is het nu mogelijk het project per 1 februari 2016 van start te laten gaan. Het project wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van Stichting Meraih Bintang.

Kijk voor meer informatie op www.janvinkstichting.nl en www.meraihbintang.info.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>