Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: aba691
Bedrijfs nieuws

Column: Dat hoef ik niet te pikken!!

Assertiviteit is belangrijk. Ik geef zelfs assertiviteitscursussen. Maar soms is men erg  onverdraagzaam. Ook ik reageer soms ongeduldig als een auto vóór mij treuzelt en ik raak ook wel eens geïrriteerd als mensen op de fiets geen licht aan hebben (en ik ze op het laatste moment pas zie) of wanneer men geen richting aangeeft.

Maar hoewel ik assertiviteit heel belangrijk vind, is verdraagzaamheid ook fijn. Ik denk aan de vele klachten over bv. vuurwerk. Ik ben zelf geen vuurwerkliefhebber (tenminste ik steek het niet af) en ik vind het ook eng met al die ongelukken. Toch gun ik de liefhebbers dat ze een maal per jaar mogen knallen. Ook al raakt mijn huisdier van de kaart.

Natuurlijk moet het gereguleerd worden, en moet er niet onbeperkt worden afgestoken. Maar dat er blijkbaar zoveel klachten waren terwijl het dit jaar toch veel minder (en korter) was dan andere jaren, dat zegt toch ook iets.

Dadelijk in de zomer gaan we ons weer massaal ergeren aan luidruchtige buren, herrie op muziekfeesten, etc. Natuurlijk moet ook daarin rekening worden gehouden met mensen die hun rust willen, maar die mentaliteit van "ik hóef dat niet te pikken, dus ik PIK HET OOK NIET", vind ik het andere uiterste.

Het zou toch zoveel mooier zijn als we het samen konden oplossen. Gewoon vragen aan elkaar of de muziek wat zachter mag, als je er echt last van hebt, of een bepaalde tijd afspreken dat de muziek wat zachter gaat. En dat vuurwerk, een keer per jaar, als dat binnen de perken blijft, dan hoeven we daar toch ook niet massaal over te vallen….

Als ik ongeduldig of chagrijnig reageer roep ik mezelf tot de orde en vraag me af: ben ik nu gewoon chagrijning en flauw of is dit werkelijk overlast? Soms is het 't een, soms het ander.

door al die nutteloze formulieren af te schaffen. Alleen registratie van noodzakelijke gegevens betekent minder administratietijd, maar ook minder burnouts….

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>