Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 1ee2ac
Bedrijfs nieuws

Column: Je kunt merken dat je een professional bent

Betrokkenen waren al enige tijd aan het weifelen over een gesprek. Steeds weer kwamen er vragen (wat...als…), hoeveel zijn de kosten, wordt het vergoed vanuit de verzekeraar, etc. Dan werd een afspraak gemaakt en enkele dagen tevoren weer verzet. Mensen zien er vaak tegenop een gesprek te hebben over hun situatie.

Maar ze waren uiteindelijk toch gekomen. Ze overwogen samen te gaan wonen met ieder de eigen kinderen. Maar men zag er tegenop: een stiefgezin vormen is niet niks. Een van de kinderen kon de boel aardig op stelten zetten. Toch was de relatie tussen het kind en de stiefouder niet slecht.

Ik moest al meteen aangeven dat tijdens de puberteit van de kinderen het niet handig is om je gezin samen te voegen. Maar ja, 2 kinderen zaten al in de puberteit, en 2 andere kinderen zouden in de puberteit raken als de twee oudsten er zo'n beetje uit waren…. En ze wilden zo graag bij elkaar zijn.

Uiteraard bepaalt men zelf wat men doet. En zo gingen we onderzoeken waar de problemen zaten, hoe ze de kinderen konden voorbereiden, wat vooral wel en niet te doen, etc. Het gedrag van het kind in kwestie werd in kaart gebracht, evenals de relatie met de stiefouder. De relatie met de kinderen onderling bespraken wij ook zorgvuldig.

Uiteraard kijk ik ook naar de reactie van iedereen op de scheiding, die soms kort en soms wat langer geleden is. Ook de relatie(s) met de andere ouder is/zijn belangrijk. Na anderhalf uur gingen zij zeer tevreden weg: ze hadden voldoende handreikingen om voorlopig aan de slag te gaan met onderzoeken van belangrijke dingen vooraf. Over enkele maanden zullen ze vast nog wel eens terugkomen.

Ze gingen weg met van ieder de verzekering dat het een fijn gesprek was en dat ze heel blij waren dat ze gekomen waren. Ik had hen ook gewezen op dingen die zij totaal niet bedacht hadden, maar wel begrepen. Hij nam afscheid met de woorden "je kunt merken dat je een professional bent!"

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>