Afbeelding
Bron: Ministerie van Defensie

Boxtelaar Erik Akerboom nieuwe chef nationale politie

Algemeen

Boxtel - Vrijdagmiddag heeft de ministerraad ingestemd met de benoeming van Boxtelaar Erik Akerboom (54) als chef van de Nationale Politie. Hij werd door een selectiecommissie met vertegenwoordigers uit de politieorganisatie en het ministerie van Veiligheid en Justitie als beste kandidaat voor de functie beschouwd.

Akerboom is sinds 1 december 2012 secretaris-generaal en daarmee de hoogste ambtenaar van het ministerie van Defensie. Eerder was hij werkzaam bij de politie en bij de AIVD. Vanaf 2003 was hij politiekorpschef in de regio Brabant-Noord.Van 2009 tot 2012 was Akerboom Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Een van zijn nevenfuncties is lid van het College van Toezicht van het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel.

Akerboom volgt Gerard Bouman op, die enkele maanden geleden opstapte. De reorganisatie van de politie, waarbij 26 korpsen samengaan in één nationaal korps, bleek onlangs drie jaar langer te gaan duren dan de geplande drie jaar en ook het dubbele te gaan kosten, namelijk 460 in plaats van 230 miljoen euro.

Foto: Ministerie van Defensie