Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: e252c8
Human Interest

Actie Schoenmaatjes gaat weer van start!

LIEMPDE - Met de landelijke actie Schoenmaatjes van Edukans vullen en versieren kinderen in Nederland al jarenlang een schoenendoos met spullen voor een kind in een ontwikkelingsland. Zo kunnen ze iets concreets doen voor kinderen in arme landen. Een schoenendoos kan versierd worden met tekeningen, plaatjes, stickers of inpakpapier. Vervolgens wordt de versierde doos gevuld met schoolspullen, toiletartikelen, een knuffel en wat speelgoed. Het is een gebaar van vriendschap voor kinderen in landen als Ghana, Irak en Kenia. In deze landen is Edukans werkzaam en er leven kinderen die bijna niets hebben. Zo worden schoendozen een heel bijzonder cadeau. Zeker van een schoenmaatje uit Nederland.

De deelnemers kunnen zelf kiezen of het cadeau voor een jongen of meisje wordt en in welke leeftijdscategorie. Het is niet de bedoeling dat er allemaal nieuwe dingen gekocht worden. Misschien ligt er thuis nog speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt. Je maakt er een ander kind heel blij mee. Voor het uitdelen van de dozen werkt Edukans samen met lokale partnerorganisaties. De dozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen.

Edukans wil er voor zorgen dat alle kinderen ongeveer een even leuk cadeau krijgen. Het gaat om een aantal basisdingen zoals: pennen, schriften, potloden, een knuffel, een tandenborstel, tandpasta en een stuk zeep. Daarnaast kun je er bijv. klein speelgoed in doen zoals knikkers, puzzel, auto of een springtouw.

Aanmelden en meer informatie is te vinden op www.edukans.nl/schoenmaatjes . De doos moet namelijk voorzien worden van een unieke streepjescode.

Op de site staan ook leuke filmpjes over het uitdelen van de dozen aan de kinderen. Het is hartverwarmend om te zien hoe blij de kinderen met hun doos. Er wordt gevraagd om een eigen bijdrage voor de verzendkosten. Deze is echter vrijblijvend, maar wel welkom!

Streepjescodes zijn ook te verkrijgen bij de inleveradressen. Dit jaar kunnen de dozen van 16 t/m 23 november a.s. ingeleverd worden bij:

Marinka de Wit – Hogenbergseweg 66 – Liempde
Roos Visser – Den Achterhof 7 - Liempde
Jeanine Habraken – Bremhorst 6 – Liempde

Foto: Edukans.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>