Afbeelding

Sinterklaas zet weer voet op Boxtelse en Liempdse bodem

Algemeen

Boxtel/Liempde - Nadat Sinterklaas komende zaterdag is aangekomen in Meppel, reist hij zondag 15 november af naar Boxtel en Liempde.

Met name in Boxtel ziet het programma van de intocht er anders uit dan voorgaande jaren. Om 12.30 uur komt de goedheiligman met zijn pieten aan over de Dommel en meert aan bij de Zwaanse brug, aan de Rechterstraat. Dat is een gewijzigde locatie ten opzichte van andere jaren, toen de aankomst in de Deken de Wijsstraat was. Vanaf de Zwaanse brug zal de sint te voet door het centrum van Boxtel trekken, hierbij begeleid door de muzikale klanken van de Red River Band. Eindpunt is het grote podium op de autovrije Markt. Daar wordt hij officieel ontvangen door burgemeester Mark Buijs. Op het heel bijzondere podium spreekt Sint-Nicolaas de kinderen toe en bestaat de gelegenheid om hem daar persoonlijk een handje te geven. In tegenstelling tot voorgaande jaren gebeurt dit dus niet in het gemeentehuis.
Het thema van dit jaar is 'Stapel op Sint!'. Alle winkels in het centrum zijn open en de winkeliersvereniging verzorgt een speurtocht door het dorp, een zogenaamd Pietenpad. Rondom de Markt zijn kraampjes ingericht. Sint-Nicolaas verblijft dit jaar maar liefst drie weken in Boxtel op een heel bijzondere plek. Waar die is, is nog een geheim. Vanaf deze week wordt hierover een spannende serie uitgezonden op Omroep Dommelland (Ziggo-kanaal 47) en via de website www.stapelopsint.nl. Daarop is ook de laatste informatie rond de sint in Boxtel te vinden.

Liempde
Op zondag 15 november maakt Sinterklaas ook weer zijn intocht in Liempde. Om te beginnen kunnen kinderen van 12.00 tot 13.15 uur terecht bij Café 't Wapen van Liempde om iets te knutselen. Rond 13.15 uur vertrekt daar de gemeentekoets om, onder begeleiding van fanfare Concordia, de sint op te halen in het buurtschap Kerkeind bij de familie Scheutjens aan het Strijpenhof 13. Iedereen is uitgenodigd om om 13.30 uur aanwezig te zijn bij het voormalige gemeentehuis. Op het bordes daar heet presentator Ruud de aanwezigen welkom en zal moeten blijken of Sinterklaas en zijn zwarte pieten de weg hier naartoe zonder problemen weten te vinden.

Na de intocht ontvangt de goedheiligman alle kinderen die in Liempde wonen. Voor de 0- tot en met 3-jarigen gebeurt dat in 't Struifhuis. Hier krijgt elk kind een verrassing. De Liempdse jeugd die in de groepen 1 tot en met 5 van de basisschool zit, wordt na de intocht bij basisschool De Oversteek verwacht. Daar wordt de kinderen, met medewerking van een groot aantal vrijwilligers, een leuk programma voorgeschoteld. Voor groep 5 is er ook een speciale activiteit in de kleine gymzaal. Rond 15.30 uur brengt Sinterklaas een bezoekje aan de Oversteek. Voor de kinderen van groep 6 tot en met 8 draait er vanaf 14.45 uur tot ongeveer 16.15 uur een spannende film in Jeugdhuis Pius X. Rond 16.00 uur, als iedereen weer naar huis gaat, krijgen alle kinderen een traktatie.

Kinderen tot en met groep 5 van de basisschool die door ziekte verhinderd zijn om te komen, kunnen dit zondag 15 november tussen 12.00 en 12.30 uur laten weten aan Lisette Braken via telefoonnummer 06-37355366. Zij krijgen dan zo mogelijk dezelfde middag een verrassing thuisbezorgd. Wie benieuwd is naar het thema van de Liempdse intocht van dit jaar, kan alvast kijken op de Facebookpagina 'Sint intocht Liempde' of op de website van organisatie Algemeen Belang Liempde: abl-liempde.nl. Hierop staat ook het filmpje dat de kinderen op de basisschool te zien krijgen.
De speciale sinterklaasbrievenbus wordt ook dit jaar geplaatst op de hoek van de Nieuwstraat/Dorpsstraat. Hierin kunnen kinderen hun brieven en tekeningen voor de sint op de post doen. Sinterklaas zal zijn best doen om al hun post te beantwoorden.

Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk