Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: a86358
Human Interest

Door missenwerk voelt Shauny zich bevoorrecht

Boxtel - Op 26 oktober eindigde ze bij de top 20 van de Miss Grand International-verkiezing in Bangkok, Thailand. De 24-jarige Shauny Bult uit Boxtel heeft een druk leven als miss. Werk dat niet alleen bestaat uit mooi zijn, maar dat ze ook nog combineert met een studie Bouwmanagement en Vastgoed.

"Ik heb mij maanden voorbereid op deze verkiezing", vertelt Shauny. "Dat wil zeggen vier keer in de week naar sportschool Tiga Health & Beauty en op mijn voeding letten. Ik leef altijd al gezond, maar voor een verkiezing doe ik er nog een schepje bovenop." Dat ze daarnaast nog een studie volgt, maakt het extra zwaar: "De voorbereiding op 'Bangkok' combineerde ik met mijn afstudeerstage. Dus eigenlijk volg je een voltijd studie en bereid je je daarnaast ook voor op een internationale missverkiezing van drieënhalve week. Maar daar kies ik zelf voor!" Bovendien moet een miss ook trainingen volgen in het verzorgen van make-up en haar. Shauny: "Veel mensen verwachten dat dit voor je wordt gedaan, maar dat is niet het geval! Ook je garderobe is ontzettend belangrijk. Een miss loopt niet in een spijkerbroek met een topje."

In Thailand zelf wachtte haar een strak schema: "Vaak kom je om middernacht aan in het hotel en moet je om vier uur weer opstaan, omdat je je twee uur later moet melden in de lobby met je haar en make-up gedaan. Voor de finale hebben we met zijn allen zes dagen lang tot zeker tien uur 's avonds getraind om een topshow neer te kunnen zetten." Ondanks het harde werk kijkt de Boxtelse terug op een fantastische tijd in Thailand: "Ik heb ontzettend veel nieuwe vriendinnen gemaakt en nieuwe plekken bezocht".

Op de vraag of missen arrogant zijn, antwoordt Shauny resoluut: "Een goede miss is nooit arrogant! Ik ben zelfverzekerd, maar dat is iets anders. Ik vind het juist leuk om nieuwe mensen te leren kennen en kan ook echt geïnspireerd raken door de missen van andere landen. Ik vind het interessant om te leren hoe hun dagelijkse leven en cultuur eruitzien."

Aan de Miss Grand International-verkiezing deden modellen uit tachtig landen mee. Shauny haalde uiteindelijk de top 20. Die werd bepaald door een jury, bestaande uit sponsoren en mensen van de organisatie. Het thema was het voorkomen en stoppen van geweld. Doordat een missverkiezing altijd op veel aandacht kan rekenen, bereikte die boodschap een groot publiek. Daar bleef het echter niet bij. De winnares uit de Dominicaanse Republiek bezoekt namelijk vluchtelingenkampen om daar eerste levensbenodigdheden uit te delen.

Uit eerdere ervaringen weet Shauny dat enkel de aanwezigheid van een miss ongelofelijk veel kan betekenen voor mensen. Volgens haar zien ze een miss als iemand die hoop brengt. "In landen als de Filipijnen en Venezuela krijgen mensen al een lach op hun gezicht als ze enkel een glimp van je opvangen. Ik ben zelf een keer in een achterbuurt van Manilla geweest als miss. Ik heb nog nooit zulke ellendige levensomstandigheden gezien. De Unicef-reclames van tv kwamen ineens heel dichtbij. Maar op de gezichten van deze mensen stond een glimlach. Ze waren zo blij dat ik de tijd nam om hen te bezoeken." Zelf schrok ze behoorlijk van wat ze daar aantrof. "Ik ben binnen geweest in de huizen. De huiskamers roken vreemd, er was geen licht en in iedere hoek van de kamer lag iets wat op een bed moest lijken. Er woonde daar een gezin met vijf kinderen. Op dat moment moet je sterk zijn, maar de tranen stroomden op de terugweg naar huis over mijn wangen. Ervaringen als deze laten je inzien hoe bevoorrecht ik ben."

Naast het doen van modellenwerk is de Boxtelse dus ook student Bouwmanagement en Vastgoed. Een studie die veel mensen niet bij haar verwachten: "Ik mag over een paar maanden de titel ingenieur dragen. Ik vind het altijd wel grappig als mensen vragen wat ik studeer en ze ontzettend verbaasd reageren op mijn antwoord. Mensen verrassen is en blijft leuk."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>