Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 48ba9e
Human Interest

Vrijwilligersorganisaties bundelen krachten in Vrijwilligersacademie Boxtel

Boxtel - Diverse instellingen in Boxtel die gebruik maken van, of werken met vrijwilligers hebben hun krachten gebundeld in het Vrijwilligerscentrum. Dit centrum biedt diverse cursussen en scholingen aan voor vrijwilligers onder de naam 'Vrijwilligersacademie Boxtel'. Het Vrijwilligerscentrum is een samenwerkingsverband van Cello, Gemeente Boxtel, Elde zorggroep, ContourdeTwern, SWZ zorg en Vivent.

"De positie van de vrijwilligers wordt in deze tijd steeds belangrijker, denk aan de rol van de mantelzorger", licht wethouder Eric van den Broek de samenwerking toe. Charlotte Rameckers, van ContourdeTwern, vervolgt: "Het idee is om alle vrijwilligers in de gemeente te bundelen omdat er overlap zit in hun takenpakket." Zij noemt als voorbeeld de vrijwilligers voor zieken, kinderen en ouderen, die allen baat kunnen hebben bij een cursus 'wat te doen bij verslikking'.

Ideeën voor cursusonderwerpen worden onder andere aangedragen vanuit de klankbordgroepen van de vrijwilligersorganisaties. De betrokken partijen geven aan op termijn alle vrijwilligers in de gemeente in kaart te willen brengen, om zo nog efficiënter te werk te kunnen gaan.

De cursussen zullen gratis, of tegen een minimale vergoeding worden aangeboden, om ze zo laagdrempelig mogelijk te houden.

De Vrijwilligersacademie begint op 24 november met een cursus reanimeren en AED. De cursus wordt op die dag twee maal aangeboden: van 15.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur. Opgeven kan via een e-mail naar charlotterameckers@contourdetwern.nl op 0411-655899, onder vermelding van naam, telefoonnummer en tijdstip van deelname. Deelname is gratis.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>