Afbeelding

Tabitta knallend het nieuwe jaar in!

Algemeen
BOXTEL / NIJMEGEN - Op zondag 2 januari deden de turnsters van Tabitta Boxtel mee aan het landelijke kersttoernooi in Nijmegen.

De voortekenen voor de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar waren voor de onderbouw niet erg gunstig. Maite Ahsmann was ziek, Yenthe Ketelaars had een lelijke val gemaakt op haar knie en Puck van Weert had nog een zere hak na een ongelukje op de training van afgelopen vrijdag. Hoe anders was hun optreden in de Jan Massinkhal in Nijmegen.
De balk was het eerste toestel voor de onderbouwers. Hoewel de oefeningen niet van iedereen helemaal vlekkeloos verliepen, werd een redelijk resultaat neergezet. De kop was eraf. Op naar het volgende onderdeel, de vloer. Hier werden mooie punten behaald, Sylvana Obispo en Puck van Weert behaalden zelfs een 12.73 en 12.53.
De meiden waren op stoom en dat was goed te merken bij het derde onderdeel: de sprong.
Alleen maar scores boven de 10. Dat beloofde wat voor het laatste onderdeel: de brug. En ook daar lieten de Tabittagirls zien wat ze konden. Er werd zelfs door 6 turnsters een score van 12 of hoger behaald. Het eindresultaat van beide teams loog er niet om. Met 135.40 een derde plaats voor team 2 en met 141.03 punten een tweede plaats voor team 1. Dat is pas een knallend begin van 2011.

In de middag mochten de turnsters van jeugd Divisie 2 optreden.
Demi Roovers kon helaas door ziekte niet meedoen. Tonke van Abeelen hield zich prima staande tijdens haar debuut bij de bovenbouw, met haar nieuwe vloeroefening eindigde ze op de 8e plaats. Eva Roos draaide een stabiele wedstrijd en wist op vloer uit te blinken, met een 11.90 en complimenten van de jury voor haar sierlijke oefening mocht ze de zilveren medaille in ontvangst nemen. In de middagronde kwamen ook de senioren in actie.
Eveline blesseerde zich helaas bij de warming-up, waardoor ze haar wedstrijd vroegtijdig moest beëindigen. Seline van der Sterre, Noortje Vorstenbosch en Pien Vorstenbosch turnden alle drie een mooie wedstrijd. Vooral op brug was er veel vooruitgang in de punten te zien. Pien mocht met haar huizenhoge gehoekte tsukahara met 12.80 punten de gouden medaille in ontvangst nemen.
In de laatste ronde kwam Dorina Afari bij de junioren Divisie 2 in actie op vloer en balk.
Dorina turnde aangepaste oefeningen maar wist nog steeds mooie scores te behalen. Op vloer eindigde ze met een 4e plaats net naast het podium en op balk behaalde ze een medaille met een knappe tweede plaats. In divisie 1 heeft Tabitta dit seizoen twee deelneemsters: Madelief Hobbelen en Melissa Lauterslager.
Madelief turnt voor het eerst in divisie 1 en mocht zich vandaag voor het eerst meten met de landelijke jeugdturnsters uit divisie 1. De resultaten waren super met een vijfde plaats op brug, de vierde plaatsen op sprong en balk en met een 11.90 ruimschoots de eerste plaats op vloer. Ook de resultaten van Melissa waren super, zij mocht zelfs twee keer het erepodium beklimmen. Ze behaalde een derde plaats op sprong, tevens liet ze zien haar stabiele turnen op balk nog niet te zijn verleerd en behaalde een tweede plaats op balk.