Afbeelding

Atletiekvereniging Marvel begint nieuwe jaar sportief

Algemeen
BOXTEL - Zondagochtend begon atletiekvereniging Marvel het nieuwe jaar erg sportief. Om 9.30 uur in de ochtend verzamelden een kleine 60 leden zich in het clubgebouw op Munsel. Hier werden ze, na elkaar de gelukswensen overgebracht te hebben, opgehaald door de grote rode Engelse dubbeldekker, ‘The Red Lady’. Met de bus werden de lopers naar Olland gebracht waar het merendeel uitstapte om aan hun Nieuwjaarsloop van maximaal 15 kilometer te beginnen. Een kleinere groep wandelaars werd wat dichterbij, bij het Groene Woud in Liempde, gedropt en wandelde zo’n 5 kilometer huiswaarts.

De nieuwe voorzitter Willem van Zantvoort sprak de aanwezigen aan het begin van de middag toe tijdens de receptie. Van Zantvoort sprak over een goed jaar voor Marvel. Zo kwamen er 31 nieuwe leden en 10 nieuwe juryleden bij en werd de vereniging goed op de kaart gezet tijdens de bevrijdingsloop op 5 mei. Ook de sponsorloop ter nagedachtenis aan Thomas de Laat leverde € 3000,- op voor KiKa.

Jaarlijks worden op de nieuwjaarsreceptie van Marvel ook enkele belangrijke club prijzen uitgereikt, te weten de Winkelman wisselbeker en de Peijnenburgbokaal. De Peijnenburgbokaal ging naar Henk van der Steen. Henk staat erom bekend altijd aanwezig te zijn op het complex van de vereniging, echter deze ochtend was hij bij hoge uitzondering niet aanwezig. Zijn prijs werd in ontvangst genomen door Annemiek Veldhuizen. De Winkelman wisselbeker wordt uitgereikt aan het jeugdlid die de grootste vooruitgang in het jaar heeft geboekt. Die eer viel zondagochtend ten deel aan Maarten van den Elshout. Na het woordje van de voorzitter was er nog een bijzonder moment. Er werd een permanent eerbetoon onthuld aan de oprichter van de club, Bart Looijaard. Hij startte in 1962 met een atletiekclub en richtte AV Marvel in mei 1964 officieel op. Een foto van de in 2004 overleden oprichter van de club werd door zijn vrouw Liesbeth Looijaard onthuld. De foto heeft een mooie prominente plaats gekregen in de kantine van de atletiekvereniging.

Kijk voor enkele foto’s hier.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 1 uur geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 11 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman