Balans bezorgd over woningbouw Liempde

Algemeen
LIEMPDE - Balans heeft zijn zorgen geuit bij het college van B&W over de woningbouw in Liempde. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college hieromtrent. Volgens de partij zouden er jaarlijks ongeveer 25 woningen gebouwd mogen worden in Liempde, echter doordat er de laatste jaren weinig gebouwd zijn bedraagt de achterstand zo’n 200 woningen. “En hiermee komt de leefbaarheid van de kleine kernen in gevaar.” aldus Mariëlle van Alphen van Balans.

De partij wil graag weten hoe het staat met de plannen voor woningbouw op het terrein van de oude ‘Witte School’ in Liempde. Hier zouden zo’n 20 seniorenwoningen komen. In september werd nog bericht dat er overeenstemming was over de grondprijs door wethouder Van der Zanden. Ook vraagt de partij zich af of het geen goede oplossing is om op plan Heideweg zelfbouw toe te passen. De plannen van de projectontwikkelaar komen momenteel niet van de grond door de malaise op de woningmarkt.

Volgens Balans moeten er daarnaast snel beslissingen worden genomen over toekomstige bouwlocaties. Er zijn in het IDOP Liempde verschillende mogelijke inbreidingslocaties genoemd en volgens Van Alphen is het nu tijd om een beslissing te nemen. “Met de discussie voor een nieuwe grootschalige locatie kan en mag niet langer worden gewacht. De achterstand van ongeveer 200 woningen dient in "no time" weggewerkt te worden en bovendien dient er plek te zijn voor de jaarlijkse reguliere bouwstroom van 25 woningen. Wij zien het liefste dat er morgen al onderzoeken worden gestart naar een nieuwe grote bouwlocatie in Liempde.”
Afbeelding
Algemeen 17 uur geleden Luchtige vragen en lastige opdrachten wisselen elkaar af bij Bokselse Kwis
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 12:41 Ouderen in Regie verontrust over stopzetting Samen Ouder Worden in Boxtel
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 12:19 Een vlindertuin bij de Croon en een oase op de Markt? D66 presenteert Groene Kansen Kaart
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 08:16 ‘Uit zijn jas gegroeide’ Jumbo sluit de deuren voor verbouwing
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 19:41 Boxtel presenteert sluitende begroting; ‘Maar we zijn er nog niet’
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 12:41 Politieke vragen over opvang asielzoekers