Afbeelding

Op de koffie bij….Marie-José Peijnenburg

Algemeen
BOXTEL - Ze heeft net de eerste nacht achter de rug na haar laatste nachtdienst als ik op de koffie kom. Pas 17 jaar oud was ze toen Marie-José in 1967 begon in de zorg. “In het oude ziekenhuis was dat nog, op Duinendael.” herinnert ze zich nog. Tussendoor is ze enkele jaren weg geweest naar Deurne om daar de opleiding af te ronden omdat dit niet mogelijk was in Boxtel. “Toen ik terugkwam in Boxtel had ik mijn opleiding A-verpleegkundige afgerond. Ik ben toen in 1972 op de chirurgie afdeling begonnen.”

Hier draaide Marie-José nog gewone diensten maar het duurde niet lang voordat ze vast zaten met de planning voor de nachtdienst. “Ik werd hiervoor ingepland en dat beviel me eigenlijk wel. Daarna ben ik altijd in de nachtdienst blijven werken, ruim 32 jaar lang. Vroeger werkten we dan 7 nachten om vervolgens 14 dagen thuis te zijn. Tegenwoordig mag dat niet meer zo lang.”

Maar het is niet altijd makkelijk geweest. “Als je thuiskomt ging ik altijd direct naar bed. Je sliep dan de gehele dag. Hierdoor moesten de kinderen tussen de middag wel eens bij de buren eten.” legt Marie-José uit.

Nu is er na 43 jaar in de verpleging een einde gekomen aan de nachtdiensten en mag Marie-José Peijnenburg gaan genieten van haar welverdiende pensioen. Na bijna 40 jaar in dienst geweest te zijn bij Liduina is het nu wel echt mooi geweest. Ze kan nu echt gaan genieten, zoals het oppassen op de kleinkinderen. “Elke week gaan we 1 dag oppassen in Middelburg op ons kleinkind en hier in Boxtel passen we 2 dagen in de week op onze kleinkinderen, dat is echt hartstikke leuk om te doen.” vertelt een trotse oma.

Ze vertelt nog een mooi verhaal als afsluiting. “Er was een patiënt op de afdeling die echt elke 15 minuten ons riep en naar de tijd vroeg. Na verloop van tijd vertelde ik haar, nadat ik voor de zoveelste keer naar haar kamer was geroepen, dat ze daarvoor niet meer mocht bellen. Hierdoor kon ik een andere zieke mevrouw niet verzorgen vertelde ik. Dat begreep ze en ze zou niet meer bellen. Ik was nog niet op het einde van de gang toen ze me alweer belde. Toen ik enigszins boos binnen wilde lopen vroeg ze: ‘Zuster, ik belde u om te vragen hoe het met die zieke mevrouw gaat.’ Ik heb daarna op de gang toch wel hard gelachen.”

Op dinsdag 1 maart wordt er een afscheidsreceptie georganiseerd op Liduina voor mevrouw Peijnenburg. Tussen 15.30 en 17.00 uur is iedereen in de gelegenheid om Marie-José persoonlijk te bedanken.
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk