Op de koffie bij.....

Algemeen
Zoals in de vorige aflevering gemeld gaan we deze keer een kijkje nemen in de kantine van Dagcentrum de Werf.

Ik sprak met één van de cliënten welke dagelijks met veel plezier haar werkzaamheden uitvoert in de kantine.

In de kantine zijn de werkzaamheden heel verschillend. Zo moet er koffie gezet worden voor alle cliënten tijdens de pauzes maar wordt ook de koffie verzorgt voor de bezoekers van het dagcentrum. Zo ook voor ons als mooiboxtel.nl stond een heerlijk koffie koffie klaar…..

Uiteraard zijn er nog veel meer taken. De lunch moet ook verzorgd worden en dat doen we hier allemaal zelf, vertelt de medewerkers enthousiast. Zo maken broodjes en soep en draaien we ook om en om bardienst.

Ze vertelt dat ze inmiddels al weer 2 jaar in het dagcentrum werkt en de bardienst is toch wel het leukste om te doen. Je mag dan van alles verkopen en moet dan natuurlijk ook zorgen dat iedereen goed afrekent.
Na de lunch moet iedereen zijn eigen tafel afruimen. Het is dan wel de taak van de medewerkers van de kantine om te zorgen dat alles weer netjes eruit ziet.

Er zijn ook minder leuke taken zoals schoonmaken. Maar dat hoort er ook bij. De medewerkers van de kantine houden alles netjes bij en worden daarbij geholpen door de huishoudelijke dienst.
Aan het einde van het gesprek vertelt ze nogmaals dat ze het werk in de kantine heel leuk vind en iedere dag met veel plezier naar haar werk komt.

In de volgende aflevering besteed mooiboxtel.nl aandacht aan de textiel afdeling van De Werf in Boxtel. Tot het volgende kopje……..


Afbeelding
Algemeen 2 uur geleden Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit