Afbeelding

Boxtel werkt twee voorkeursvarianten oplossing dubbele overweg uit

Algemeen

BOXTEL – De gemeenteraad van Boxtel heeft dinsdagavond vergaderd over een oplossing voor de dubbele overweg. Voorafgaand overhandigden bezorgde omwonenden van Molenwijk een kleine zevenhonderd handtekeningen tegen een omleidingsroute via de Leenhoflaan. Deze oplossingsvariant bleek geen schijn van kans te hebben want de discussie ging vrijwel de gehele avond over twee varianten, een tunnel in de Tongersestraat of een omleiding via de Keulsebaan.

BALANS riep op om snel een keuze te maken om er zeker van te zijn de vele miljoenen die beschikbaar zijn voor PHS niet mis te lopen. “En dan blijven er eigenlijk twee varianten over, één bij de dubbele overweg en één via omleidingswegen”, aldus Vervoorn. De coalitiepartijen BALANS, PvdA/GL, DPBL en Combinatie95 dienden een amendement in om de tunnelvariant in de Tongersestraat verder uit te werken en de omleidingsroute via de Keulsebaan. Dit amendement werd uiteindelijk unaniem aangenomen door alle partijen.

De gemeente gaat nu de voorgestelde oplossingsvarianten verder uitwerken zodat later dit jaar een definitieve beslissing genomen kan worden over de oplossing van de dubbele overweg.