Afbeelding

Gildenbondsharmonie opent seizoen met traditioneel kasteelconcert

Algemeen
BOXTEL – De Gildenbondsharmonie nodigt iedereen uit voor haar traditionele kasteelconcert op zondag 7 september in de binnentuin van Kasteel Stapelen. Het concert wordt gegeven naar aanleiding van de opening van het nieuwe concertseizoen. De aspirant-muzikantjes en het leerlingenorkest zullen het concert openen met een aantal vrolijke muziekstukken.

Om meerdere redenen is het Kasteelconcert dit jaar bijzonder voor de harmonie. Tijdens het concert wordt afscheid genomen van dirigent Sander Teepen. Bijna tien jaar heeft hij voor het orkest gestaan. Op alle mogelijke fronten is Sander een uiterst betrokken dirigent geweest die zich ook voor de jeugd van de vereniging heeft ingezet. En muzikaal heeft de Gildenbondsharmonie vele succesvolle momenten met hem mogen beleven.

Tot aan het Promconcert op 22 november zal Paul van Gils de baton overnemen terwijl de harmonie op zoek gaat naar een definitieve vervanger voor Sander. Paul is vanaf zijn geboorte Gildenbondslid en maakt nog steeds deel uit van de trompetsectie. De harmonie is blij en trots om met zo'n talent uit eigen gelederen de aankomende concerten te gaan voorbereiden en uit te voeren. Sander en Paul zullen allebei een gedeelte van het programma dirigeren waarbij u kunt genieten van de Overture tot Die Schöne Galathé van Franz von Suppé, een paar delen uit de geliefde Manhattan Symfonie van Serge Lancen, het speelse Barn Dance and Cowboy Hymne van Philip Sparke en een mooie Portugese mars: O Vitinho’.

Onder leiding van Mari van Gils zal de Big Band, met medewerking van een aantal zangeressen, weer een keur van herkenbare hits ten gehore brengen zoals Summertime met zang van Maria, Holding out for a Hero met zang van Donna en nog vele andere populaire muziekstukken.

U bent op zondag 7 september van harte welkom om onder het genot van een drankje en hopelijk een zonnetje gezamenlijk te genieten van een muzikale middag. Brengt u gerust gasten mee, zoals gewoonlijk is de toegang gratis. Het kasteelconcert begint om 14.00 uur. Bij slecht weer wordt het concert gehouden in de Tijberzaal van het Baanderherencollege aan de Baanderherenweg 2 te Boxtel.
Afbeelding
Algemeen 1 uur geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 10 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman