Afbeelding

Liemt-al-Licht lampionoptocht

Algemeen
LIEMPDE - Op zaterdag 8 januari tegen vijf uur in de namiddag verzamelen de deelnemertjes aan de LIEMT-AL-Lichtlampionoptocht zich rond de Dorpspomp aan de Keefheuvel. Daar ontvangen de kinderen die al of niet in Liempde groep 4 bezoeken en zij die jonger zijn gratis een lampion van de Stichting Algemeen Belang Liempde.

Samen vertrekken ze onder leiding van Willemke Tell naar het Raadhuisplein om Woutertje Kabouterje te begroeten. Deze dappere dorpskabouter maakt dan alweer voor de elfde keer zijn opwachting. In tegenstelling tot de andere jaren wordt nu opgesteld vóór de Firma Saris. Aanvankelijk kwam hij op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar om te kijken hoe het met de Laatste Liempdenaartjes was. Zij waren immers in 1995, het laatste zelfstandige jaar van de Gemeente Liempde, geboren en als zodanig nog als zgn. rasechte Liempdenaren ingeschreven.

De LIEMT-AL-LICHT lampionoptocht voert door het centrum. Onderweg komen de deelnemertjes een paar sprookjesfiguren tegen, zullen ze een muzikale paddenstoel ontmoeten en kunnen zij genieten van de aangebrachte gevelverlichting. Bewoners langs de route ( Keefheuvel, Raadhuisplein, Oude Dijk, Heesterbos, Dorpsstraat, Kloosterhof, Keefheuvel, Dorpsstraat, Broekegangske, Dorpspomp) wordt vriendelijk gevraagd de zichtbare Kerstversiering in ieder geval tot na de lampionoptocht te laten hangen. Ook andere versieringen, zoals waxinekaarsjes in glazen potjes langs de route geplaatst, verhogen de sfeer. Bij terugkomst bij de Dorpspomp staat er een warme versnapering te wachten en kan er weer op een rustige manier afscheid genomen worden van Woutertje Kaboutertje.
Afbeelding
Algemeen 16 uur geleden Luchtige vragen en lastige opdrachten wisselen elkaar af bij Bokselse Kwis
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 12:41 Ouderen in Regie verontrust over stopzetting Samen Ouder Worden in Boxtel
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 12:19 Een vlindertuin bij de Croon en een oase op de Markt? D66 presenteert Groene Kansen Kaart
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 08:16 ‘Uit zijn jas gegroeide’ Jumbo sluit de deuren voor verbouwing
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 19:41 Boxtel presenteert sluitende begroting; ‘Maar we zijn er nog niet’
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 12:41 Politieke vragen over opvang asielzoekers