Afbeelding

Holland Baroque Society speelt concert Proefkamermuziek in Sint petrusbasiliek

Algemeen
BOXTEL - In de serie Proefkamermuziek staan ensembles van topniveau garant voor een rijk palet aan klanken, van barokmuziek tot eigentijdse juweeltjes. Na de informele voorstellingen van circa vijf kwartier worden er heerlijke Franse en Italiaanse wijnen geschonken en is het tijd voor napraten, uiteraard samen met de musici. Op vrijdag 13 december staat het volgende concert in de reeks Proefkamermuziek gepland in de Sint Petrusbasiliek in Boxtel.

Het concert wordt gegeven door Holland Baroque Society. Dit ensemble speelt Wolfgangs kerstrepertoire, aangevuld met bewerkingen van de kerstliedjes Stille Nacht en Morgen kommt der Weihnachtsmann in de stijl van Mozart. Van Haydn klinkt de symfonie La Reine (de koningin).

Holland Baroque Society heeft anno 2013 ook een illuster heerschap in haar midden; de legendarische Japanse cellist Hidemi Suzuki. Hij speelt het Celloconcert in D-groot dat Haydn 3 jaar na de bewuste avond heeft geschreven. Met de klanken van kerst 1781 nog in hun oren schreven Mozart en Haydn de winterse muziek die u meeneemt naar Wenen, 25 december 1781.

De serie proefkamermuziek is afgelopen seizoen gestart, mede door een aantal betrokken medewerkers bij (culturele) instellingen in Boxtel. Optredende ensembles zijn onder andere het Nederlands Blazers Ensemble, Amsterdam Sinfonietta, Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Baroque Society.

Het optreden begint om 20.30 uur en de inleiding start om 19.45 uur in de Protestantse Kerk. Na afloop is er een wijnproeverij in De Schakel in de Protestantse Kerk. De toegangsprijs is € 23,- (inclusief een glas wijn). Kaarten zijn te reserveren middels 040-2913444 of www.podiumboxtel.nl. Op vrijdag 13 december vanaf 19.15 zijn de kaarten ook te koop bij de Protestantse kerk.