Afbeelding

Horeca en werkgevers zien fietstunnel onder dubbele overweg niet zitten

Algemeen
BOXTEL – Aanstaande dinsdag wordt in de raadsvergadering gediscussieerd over de dubbele overweg aan de Tongerensestraat in Boxtel. De werkgeversvereniging Boxtel (WeB) en de Boxtelse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) beginnen zich inmiddels ernstig zorgen te maken over de plannen zoals deze er nu liggen. Zij lieten deze week via allerlei kanalen hun ongenoegen blijken over de voorgenomen plannen voor het aanleggen van een fietstunnel in de Tongerensestraat.

De werkgevers zien enkel een fietstunnel niet zitten. Personeel wat met de auto naar het werk komt zal dan kilometers moeten omrijden. Ook KHN voorziet hierin grote problemen. “Natuurlijk zullen de ‘tegenstanders’ van deze variant opperen dat er een Keulsebaan ligt met misschien mogelijk wel een technische haalbare verbreding in de toekomst maar de afstand die per auto gemaakt moet worden is erg groot richting het Centrum. Bovendien lijkt een fors aantal meer onnodige kilometers de tol te worden die we met zijn allen er nog eens boven op krijgen. Het is een utopie om te denken dat de auto ingeruild wordt voor de fiets als er uitsluitend een fietstunnel overblijft”, schrijft voorzitter Richard Strik in een brandbrief richting de politiek.

Dinsdagavond is de gemeenteraad aan zet om een belangrijke beslissing te nemen over de toekomst van Boxtel aangaande de bereikbaarheid. De raadsvergadering start om 19.30 uur.