Afbeelding

Kinderen willen voetbalveldje bij Taxandrialaan

Algemeen
BOXTEL – Enkele kinderen uit Boxtel-Oost hebben de politiek een brief gestuurd waarin ze pleiten voor een voetbalveldje aan de Taxandrialaan. De kinderen haalden handtekeningen in de buurt op en willen nu dat de gemeente het veldje wat ze op het oog hebben egaliseert en hondenpoep vrij houdt. Ook zou er een afscheiding van wilgentenen moeten komen zodat de bal niet elke keer de Dommel in rolt.

De SP stelt de kwestie volgende week in het vragenhalfuurtje van de raadsvergadering aan de kaak en roept het college op om snel te handelen. 'Er lijkt een mooie nazomer aan te komen, dus het zou goed zijn als de kinderen snel een nieuwe plek hebben om te kunnen voetballen en spelen', zegt fractievoorzitter Eric van den Broek namens de SP. In de buurt liggen een aantal speelveldjes, maar twee voetbalveldjes zijn recentelijk verdwenen door de ruimte die nodig is voor de werkzaamheden die momenteel in wijk Oost plaatsvinden.

'Ouders willen graag dat er voor de kinderen in de buurt voldoende speelmogelijkheden blijven. Ze hebben daartoe een aantal voorstellen gedaan, als initiatief vanuit de buurt zelf. Dat is natuurlijk een prima zaak en wij vragen het nieuwe minderheidscollege dan ook daadkracht te tonen', aldus Van den Broek.