Nieuwe cursus Omgaan met dementie

Algemeen
BOXTEL - Het Steunpunt Mantelzorg van ContourdeTwern Boxtel verzorgt een cursus voor familieleden van dementerenden. De cursus bestaat uit drie lesavonden en één terugkomavond van 19.00u tot 21.00u. Het aantal deelnemers is minimaal zes en maximaal tien. De cursus is gratis voor mensen uit Boxtel en wordt gegeven in St. Ursula. De cursusdata zijn 14 oktober, 28 oktober, 5 november en 9 december.

Bij een familielid, een van uw ouders, of bij uw enig resterende ouder is de diagnose dementie gesteld. Wat is dementie en welke verschijningsvormen zijn er? Hoe verloopt het proces? Wat betekent het voor mij dat mijn familielid niet meer functioneert zoals voorheen? De ziekte is onomkeerbaar en verergert. U weet: het gaat moeilijker worden. Hoe ga ik met de dementerende om. Hoe ga ik met de reacties uit mijn omgeving om? Hoe moet het nu verder? Waar kan ik nog iets positiefs uit halen?

In de cursus komen al deze aspecten aan bod. Door met gelijkgezinden te praten zult u merken dat u elkaar wèl begrijpt. Er is ruimte voor uw verhaal. Door dit samen te delen, zonder veel uitleg te geven, krijgt u betere grip op uw situatie. U krijgt handvatten aangereikt om overbelasting te voorkomen. In de cursus wordt uiteraard ook ruim aandacht besteed aan het ziektebeeld zelf. U kunt zich aanmelden bij Marieke Dijkshoorn, tel. 655899 of via mail mariekedijkshoorn@contourdetwern.nl.
Afbeelding
Algemeen 58 minuten geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 10 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman