Komkommertijd? Zomerzin!

Algemeen
Zomer: komkommertijd of feest voor thuisblijvers, toevallige passanten en vakantiegangers? Breng deze vakantie een bezoek aan de bieb en ga ‘reizen in je hoofd’. Iedereen kan meedoen; er is voor ieder wat wils. Van lezingen tot tentoonstellingen en van kinderactiviteiten tot boekmarkten. De bezoeker bepaalt zelf of en wat hij/zij ervoor wil betalen. Niks moet en alles mag.

In de bibliotheek in Boxtel is zes weken lang van alles te beleven. Het programma van Zomerzin! ziet er als volgt uit:

Boekenmarkt
24 juni t/m 31 juli tijdens openingsuren
Op zoek naar dat ene leuke boek? Of gewoon even lekker speuren tussen al dat moois?
Bezoek de boekenmarkt in Boxtel en vind het boek dat bij je past! Er is voor ieder wat wils: van prentenboekjes tot grootletterboeken en van tijdschriften tot reisverhalen.

Expositie Kunstlicht99
1 juli t/m 31 augustus tijdens openingsuren
Kunstenaarsvereniging Kunstlicht99 presenteren hun werk deze zomer in de bibliotheek van Boxtel. 2- en 3D werk, van vilt tot plexiglas, acryl tot fotografie. Een afwisselend overzicht van talent uit de gemeente. En het mooie is, dat je veel van de werken kunt lenen bij de kunstuitleen.

Lezing Peter Schoorstra over de Kilimanjaro
Dinsdag 6 augustus 19.30 uur
Op 6 augustus houdt Peter Schoorstra een lezing over het ontstaan, de geschiedenis en het beklimmen van de hoogste alleenstaande berg ter wereld: de Kilimanjaro gelegen in Tanzania (oost Afrika). Hij neemt u mee naar Uhuru Peak, de top op de kraterrand van deze bijna 6000 meter hoge berg, en laat hij u het gebrek aan zuurstof en de bittere kou meevoelen, als hij een dvd van één van zijn expedities vertoont.

Schoorstra leidde groepen in onder meer Afrika, Oost-Europa, de Alpen en Himalaya door het veelal hoge gebergte. Tevens bracht hij meerdere malen een groep langs de verschillende resten van de Incatrail in Peru. Dat hij daarvoor niet de toeristische route koos spreekt voor zich. In een tocht van 8 dagen met tenten, muildieren, paarden door verlaten natuurgebieden passeren de mensen op meer dan 3000 meter hoogte een groot aantal obstakels in de vorm van beken, stromen, smalle boomstambruggetjes en jungle. Momenteel deelt hij zijn ervaringen via lezingen door het hele land.

Ontdekplek voor kinderen
Elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur is er in de Ontdekplek van de bieb een leuke, interessante of leerzame activiteit. Reserveren is niet nodig. Binnenlopen en meedoen is het credo.

Donderdag 4 juli 10.00-12.00 uur: vakantie vertelplaten maken
Maak deze vakantie van al je belevenissen een vertelplaat en kom hiermee 8 augustus naar de bieb en vertel in het kletstheater! Maar hoe doe je dat, zo’n vertelplaat maken? Ontdek het deze ochtend door mee te doen aan de workshop.

Donderdag 11 juli 10.00 en 11.00 uur: Benji Kidstheater
Het Benji Kidstheater was een groot succes eerder dit jaar in de bieb in Boxtel! Elizabeth van de Werff van Benjikidstheater weet als geen ander kinderen mee te nemen in een verhaal! Deze keer speelt zij om 10.00 en 11.00 uur de nieuwe voorstelling Ming over een meneer die Ming en zijn vriendjes tegenkomen in de speeltuin. De meneer is verdrietig en Ming en zijn vriendjes gaan hem helpen. De vier hoofdspelers Ming, Sascha, Mick en Moritz leren d.m.v. denkstappen een probleem op te lossen. Als rode draad spelen de positieve en minder sterke kanten van hun karakter een rol, zelfacceptatie en leren omgaan met verschillen. De vier vrienden zijn te zien op het interactieve scherm.
Deze voorstelling is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Donderdag 18 juli 10.00-12.00 uur: Maak je mini zomertuintje
Groene vingers… Wat is dat eigenlijk? Ontdek samen met Cisca en José jouw groene vingers. Lekker wroeten met je handen in de aarde. Je maakt een prachtig mini zomertuintje, voor thuis in de tuin of op je balkon en leert meteen heel veel over plantjes en waar je eten vandaan komt.

Donderdag 25 juli 10.00-12.00 uur: Cisca leest voor uit Thé Tjong-King
Het magische voorwerpen zakje wordt tevoorschijn getoverd… Grabbel er iets uit en ontdek welk mooi, spannend, vrolijk of grappig verhaal er achter zit. Want wat is er nou heerlijker, dan lekker lui luisteren naar mooie verhalen?

Donderdag 1 augustus 10.00-12.00 uur: Zomersport
Genoeg geluierd deze zomer! Kom in actie tijdens deze actieve ochtend. We gaan sporten! Wat we gaan doen is nog een verassing, maar gegarandeerd dat jij op school komt met nieuw trucs en technieken!

Donderdag 8 augustus 10.00-12.00 uur: Vertel je zomerverhalen in het kletstheater
De hele zomer hard gewerkt aan je vertelplaat? Of heb je er gewoon op een regenachtige middag een gemaakt? Wij vinden het leuk, als je deze ochtend je verhalen met ons komt delen in het kletstheater! In een theatertje wordt je vertelplaat getoond en samen gaan we hier over kletsen. Kunst, creativiteit, verhalen en kletsen.

Gastlenen
Bent u leesvoer in uw vakantiekoffer vergeten, maar wilt u wel genieten van mooie verhalen deze zomer? Niet getreurd! Wie lid is van een bibliotheek in de provincies Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel, kan ook materialen lenen bij één van de bibliotheken van de Meierij. Meldt u in de bibliotheek van uw keuze aan als gastlener. U kunt dan met uw eigen pasje materialen lenen. De geleende materialen levert u in bij de gastbibliotheek of bij uw eigen bibliotheek thuis. Als u de flyer Zomerzin! van Bibliotheek de Meierij tegelijkertijd inlevert, krijgt u ook nog een heerlijk kopje koffie. De flyer is te vinden in de bibliotheek en op diverse toeristische plekken in de omgeving. Meer informatie over gastlenen vindt u op www.gastlenen.nl.

Wie een bezoek wil brengen aan de bibliotheek in Boxtel: de bibliotheek heeft gewijzigde openingstijden van 1 juli t/m 11 augustus. Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 13.00 uur en vrijdagavond: 18.00 – 20.00 uur. Kijk voor een volledig overzicht van de Zomerzin-activiteiten op www.bibliotheekmeierij.nl/actueel.
Afbeelding
Algemeen 14 uur geleden Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit