Afbeelding

Kennie besta nie fietst Alpe D’Huzes op voor KWF Kankerbestrijding

Algemeen
BOXTEL / LIEMPDE - Iedereen heeft er in zijn omgeving wel eens mee te maken gehad. We kennen allemaal mensen die kanker hebben gehad of er zelfs aan zijn overleden. Ook al zijn de kansen op genezing inmiddels vele malen groter dan 40 jaar geleden, toch is er nog steeds veel wetenschappelijk onderzoek nodig. En dat kost geld, veel geld. Daarom fietsten 66 renners in juni 2006 de Alpe D’Huzes op om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Dat jaar werd maarliefst € 370.000,- opgehaald. Afgelopen jaar namen 3000 renners deel aan de actie en werd er meer dan 12 miljoen euro bij elkaar gefietst!

Ook dit jaar wordt het evenement weer georganiseerd door stichting Alpe D’Huzes, een stichting waarbij alles door vrijwilligers wordt gedaan zodat daadwerkelijk elke bij elkaar gefietste cent ook ten goede komt aan de kankerbestrijding. Er blijft niets aan de strijkstok hangen. Dit jaar neemt er wederom een team deel met renners uit Boxtel en Liempde. Het team Kennie besta nie bestaat uit 7 fietsers die allemaal wel een link naar deze verschrikkelijke ziekte hebben. Zo kreeg Maaike Schellekens(38) uit Liempde enkele jaren geleden te horen dat ze borstkanker had. “Een onzekere en moeilijke tijd. Veel ziekenhuis in en uit, de ene operatie na de andere, bestraling, chemo, pillen. Hopelijk na dit jaar geen operaties en medicatie meer! Meedoen aan de Alpe D’HuZes in 2011 zie ik voor mij en mijn man John als een afsluiting van een moeilijke periode.”

Iedereen traint voor zich omdat de niveauverschillen nogal groot zijn. “We hebben al wel een paar weekenden in de Ardennen geboekt om alvast aan de bergen te winnen.” vertelt John Joosten, één van de deelnemers uit het team. “We willen als team toch wel 15 tot 20 keer die berg opfietsen. Elke beklimming levert namelijk geld op voor het goede doel.”

De teamleden hebben diverse activiteiten bedacht om geld in te zamelen voor de sponsorfietstocht. Zo hebben ze hun eigen bier gebrouwen met een alcoholpercentage van 8,1%, het gemiddelde hellingspercentage van de Alpe D’Huzes. Daarnaast doen ze op Koninginnedag mee aan een 2de hands markt in Tilburg, is er een uitzwaaiveiling georganiseerd en kan elke burger die zijn lege flessen inlevert bij AH in Boxtel zijn lege flessen bon in een bus deponeren. Ook slagerij Beerens in Liempde heeft een donatiebus staan. Het volledige bedrag komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding, dankzij het antistrijkstokbeleid.

Het team hoopt € 30.000,- bij elkaar te fietsen en kan daarbij zeker nog de nodige steun gebruiken. Neem dus snel een kijkje op hun persoonlijke website http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/kenniebestanie en doneer. Of via Rabo 1600.16.517 ten name van Stichting kenniebestanie in Liempde. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen via kenniebestanie@home.nl.
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk