Afbeelding

Inloopochtend voor baby’s en peuters in de bibliotheek

Algemeen
BOXTEL - Sinds juni 2010 kunnen ouders met hun baby’s terecht in de bibliotheek. De bibliotheek in Boxtel heeft het programma Boekstart omarmd! Boekstart wil ouders laten ontdekken hoe leuk en leerzaam het lezen van boekjes is, samen met je baby. Baby’s die al van kleins af aan met boeken in aanraking komen, hebben daar hun hele leven profijt van.

Vanaf vrijdag 28 januari gaat de bibliotheek van 10.00 tot 12.00 uur inloopochtenden organiseren, die speciaal bedoeld zijn voor (groot)ouders met baby’s en peuters. Iedere vrijdagochtend kunnen (groot) ouders elkaar in de bibliotheek ontmoeten, de kinderen kunnen luisteren naar een verhaaltje of een liedje, er is een gratis bakje koffie of thee en ouders worden hartelijk ontvangen door Micheline Leemans. Zij gaat de wekelijkse inloop voor haar rekening nemen en als logopediste kan zij ouders adviseren bij de keuze van de boekjes.

Iedere laatste vrijdag van de maand schuift er een gast aan tafel waarmee ouders in gesprek kunnen gaan over een specifiek onderwerp. Vrijdag 25 februari kunt u al uw vragen over borstvoeding stellen aan Corina van Aarle, zij werkt als contactpersoon voor de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (BVN). Op vrijdag 25 maart kunt u zich door Karin Tooren, kindertolk, laten informeren over de methode Fluisterkind en op vrijdag 29 april schuift Noortje Spierings aan tafel om alle vragen over babymassage te beantwoorden.

Door samen plaatjes te kijken, te praten of te zingen krijgt een ouder een goed contact met de baby. Dat is niet alleen gezellig, maar juist het samenspel is heel goed voor de taalontwikkeling van het kind. Kinderen die al vanaf een paar maanden samen met hun ouders boekjes lezen, hebben een veel grotere woordenschat dan kinderen die dat niet doen, blijkt uit onderzoek. Kortom, van lezen groei je!

Sinds juni hebben al zo’n 100 ouders, samen met hun baby, de weg naar de bibliotheek gevonden. Tegen inlevering van de BabyBiebBon ontvingen zij het gratis Boekstart koffertje met daarin een baby boekje en een cd met kinderliedjes. Zij schreven hun baby gratis in als lid van de bibliotheek om daar meer babyboekjes en cd’s te kunnen lenen.
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk