Afbeelding

Ondertekening convenant HBV en Boxtelse corporaties

Algemeen
BOXTEL / LIEMPDE - In 2006 sloot Woonstichting St. Joseph een vijfjarig samenwerkingsconvenant met de Boxtelse HuurdersBelangenVereniging (HBV). En deze samenwerking zetten de partijen ook vanaf 2011 voort. De Stichting Goed Wonen Liempde sluit zich daarbij aan. Op woensdagmiddag 26 januari ondertekenen Ad Boleij (voorzitter HBV) en beide corporatiebestuurders, Rob Dekker van St. Joseph en Jan Vorstenbosch van Goed Wonen Liempde, een nieuw samenwerkingsconvenant.

Deze ondertekening vindt niet plaats op een van de kantoren. Er is gekozen voor een leefbaarheidsinitiatief dat de steun van de HBV en de corporaties krijgt: de Kinderboerderij in Boxtel-Oost. “Omdat leefbaarheid voor ons allemaal hoog op de agenda staat, tekenen we het contract op deze bijzondere plek“, aldus Dekker van St. Joseph. Het officiële tekenmoment is omstreeks 15.00 uur in ‘Het Voorhuis’. 

Om die middag zoveel mogelijk bezoeker(tje)s te trekken, serveren vrijwilligers van de HBV tussen 14.00 en 16.00 uur gratis erwtensoep en warme chocomel. En alle kinderen onder de twaalf jaar krijgen bij binnenkomst een tegoedbon voor een ‘rondje Knabbelschuur’ die middag, ofwel een handvol voedsel voor de beesten. Daarnaast organiseert de Kinderboerderij dat men kaarsen kan trekken van bijenwas uit eigen stal. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. 

De HBV Boxtel vertegenwoordigt de stemmen van alle huurders uit Boxtel, ongeacht of ze huren van een sociale of particuliere verhuurder. Daarnaast levert de HBV twee leden voor de Raad van Toezicht van St. Joseph. Voor Goed Wonen Liempde heeft de HBV een bestuurslid en een lid voor de Raad van Commissarissen aangedragen. Hiermee zijn huurdersbelangen bij beide corporaties goed vertegenwoordigd. Voor € 6,50 per jaar kunnen huurders uit de gemeente Boxtel al lid worden van de HBV. Meer informatie vindt u op www.hbvboxtel.com.  

De Kinderboerderij heeft verbouwingsplannen en dat kost geld. De gemeente Boxtel biedt al veel financiële steun, maar de Kinderboerderij moet zelf nog voor € 10.000 zorgen. Woonstichting St. Joseph draagt haar steentje daaraan bij. Wilt u de Kinderboerderij ook helpen? Neem dan contact op met coördinator Karien van Rijst op nummer 0411-672927.
Afbeelding
Algemeen 18 uur geleden Luchtige vragen en lastige opdrachten wisselen elkaar af bij Bokselse Kwis
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 12:41 Ouderen in Regie verontrust over stopzetting Samen Ouder Worden in Boxtel
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 12:19 Een vlindertuin bij de Croon en een oase op de Markt? D66 presenteert Groene Kansen Kaart
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 08:16 ‘Uit zijn jas gegroeide’ Jumbo sluit de deuren voor verbouwing
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 19:41 Boxtel presenteert sluitende begroting; ‘Maar we zijn er nog niet’
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 12:41 Politieke vragen over opvang asielzoekers