Afbeelding

Ondertekening convenant HBV en Boxtelse corporaties

Algemeen
BOXTEL / LIEMPDE - In 2006 sloot Woonstichting St. Joseph een vijfjarig samenwerkingsconvenant met de Boxtelse HuurdersBelangenVereniging (HBV). En deze samenwerking zetten de partijen ook vanaf 2011 voort. De Stichting Goed Wonen Liempde sluit zich daarbij aan. Op woensdagmiddag 26 januari ondertekenen Ad Boleij (voorzitter HBV) en beide corporatiebestuurders, Rob Dekker van St. Joseph en Jan Vorstenbosch van Goed Wonen Liempde, een nieuw samenwerkingsconvenant.

Deze ondertekening vindt niet plaats op een van de kantoren. Er is gekozen voor een leefbaarheidsinitiatief dat de steun van de HBV en de corporaties krijgt: de Kinderboerderij in Boxtel-Oost. “Omdat leefbaarheid voor ons allemaal hoog op de agenda staat, tekenen we het contract op deze bijzondere plek“, aldus Dekker van St. Joseph. Het officiële tekenmoment is omstreeks 15.00 uur in ‘Het Voorhuis’. 

Om die middag zoveel mogelijk bezoeker(tje)s te trekken, serveren vrijwilligers van de HBV tussen 14.00 en 16.00 uur gratis erwtensoep en warme chocomel. En alle kinderen onder de twaalf jaar krijgen bij binnenkomst een tegoedbon voor een ‘rondje Knabbelschuur’ die middag, ofwel een handvol voedsel voor de beesten. Daarnaast organiseert de Kinderboerderij dat men kaarsen kan trekken van bijenwas uit eigen stal. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. 

De HBV Boxtel vertegenwoordigt de stemmen van alle huurders uit Boxtel, ongeacht of ze huren van een sociale of particuliere verhuurder. Daarnaast levert de HBV twee leden voor de Raad van Toezicht van St. Joseph. Voor Goed Wonen Liempde heeft de HBV een bestuurslid en een lid voor de Raad van Commissarissen aangedragen. Hiermee zijn huurdersbelangen bij beide corporaties goed vertegenwoordigd. Voor € 6,50 per jaar kunnen huurders uit de gemeente Boxtel al lid worden van de HBV. Meer informatie vindt u op www.hbvboxtel.com.  

De Kinderboerderij heeft verbouwingsplannen en dat kost geld. De gemeente Boxtel biedt al veel financiële steun, maar de Kinderboerderij moet zelf nog voor € 10.000 zorgen. Woonstichting St. Joseph draagt haar steentje daaraan bij. Wilt u de Kinderboerderij ook helpen? Neem dan contact op met coördinator Karien van Rijst op nummer 0411-672927.
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk