Afbeelding

Wethouder wordt energieleverancier

Algemeen
BOXTEL - Steeds meer mensen benutten de mogelijkheid om zelf hun energie op te wekken middels zonnepanelen of andere vormen van energieopwekking. Zo ook wethouder Anton van Aert sinds donderdag. Donderdagmiddag werd een begin gemaakt met het plaatsen van 16 zonnecollectoren die vrijwel het gehele dak aan voorzijde van de woning van de wethouder zullen bedekken.

“Reden voor mij was dat de panelen tegenwoordig zwart zijn en deze komen geïntegreerd in het dak te liggen, ze vallen dus veel minder op dan voorheen. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om ook een leefbare planeet achter te laten voor mijn kinderen en het bespaart natuurlijk een heleboel in de portemonnee.” vertelt Van Aert lachend.

De wethouder heeft gebruik gemaakt van de SVN regeling die door alle particulieren in Nederland aangesproken kan worden. Hierdoor kan er geld geleend worden tegen een aantrekkelijke rente van slechts 2% waardoor de investering zichzelf sneller terugverdient. “Ik heb € 15.000,- geïnvesteerd en dit geld middels de regeling geleend. Afhankelijk van de ontwikkeling van de energieprijzen kan ik de investering over 8 jaar al terugverdiend hebben. Gebeurt er niets met de prijzen dan zal het een aantal jaar langer duren.”

Van Aert zal dadelijk vrijwel geheel zelfvoorzienend zijn in zijn energiebehoefte. De 16 panelen zullen volgens installateur Hans Maassen van Solartricity ongeveer een 3000 KWh per jaar opleveren. “Het kan dus zijn dat je na je zomervakantie terugkomt en dat de elektriciteitsmeter is teruggelopen.” glundert de wethouder. Van Aert ziet zichzelf niet in een voorbeeldrol maar hoopt wel dat er meer mensen in de gemeente gebruik gaan maken van zonne-energie. Daarvoor kunnen ze terecht bij partijgenoot en ondernemer Hans Maassen. Die verzorgt de gehele installatie van de panelen. Kijk voor meer informatie op zijn website www.solartricity.nl.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 18 uur geleden Luchtige vragen en lastige opdrachten wisselen elkaar af bij Bokselse Kwis
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 12:41 Ouderen in Regie verontrust over stopzetting Samen Ouder Worden in Boxtel
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 12:19 Een vlindertuin bij de Croon en een oase op de Markt? D66 presenteert Groene Kansen Kaart
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 08:16 ‘Uit zijn jas gegroeide’ Jumbo sluit de deuren voor verbouwing
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 19:41 Boxtel presenteert sluitende begroting; ‘Maar we zijn er nog niet’
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 12:41 Politieke vragen over opvang asielzoekers