Afbeelding

Welke boodschap heeft jouw kind voor jou?

Algemeen
BOXTEL - Op dinsdag 25 januari verzorgt Karin Tooren, kindertolk in Boxtel, een lezing over de methode Het Fluisterkind in de bibliotheek. Tijdens deze lezing zal zij uitleg geven over de methodiek waarbij het gedrag of een klacht van een kind zorgvuldig vertaald wordt naar het leven van de ouders. De kindertolk vertaalt de situatie zo dat de ouders kunnen begrijpen wat de boodschap van hun kind betekent voor hun persoonlijke leven, hun relatie, werk of opvoeding. Door hier gehoor aan te geven kunnen ouders zichzelf en hun kind wezenlijk vooruit helpen.

We weten allemaal dat kinderen hun ouders spiegelen in hun doen en laten. Als ouder herken je vaak jezelf in je kind(eren). De methodiek ‘Het Fluisterkind’ is ontwikkeld door Janita Venema. Deze methode maakt duidelijk dat je kind zich net zo intens en actief inzet voor jouw levensgeluk als jij voor dat van je kind.

De methode Het Fluisterkind is een waarheidsvinding over jouw leven, met taal als instrument. Zo kun je er achter komen welke onbewuste delen je kind jou spiegelt. Dit doen kinderen op moeilijk herkenbare manieren. Een kind wat niet tegen zijn verlies kan spiegelt misschien wel een deel in jou dat er genoeg van heeft nooit goed genoeg te zijn. Een kind dat niet onder de douche durft of niet durft te zwemmen spiegelt wellicht de moeite die je hebt met het in contact zijn met je gevoel. Misschien denk je altijd aan anderen en ga je zo voorbij aan dat wat je eigenlijk zelf zou willen. De woorden waarmee jij over je kind vertelt zijn op jouw leven van toepassing, waar ze zowel onthullend als helend werken.

Wanneer je benieuwd bent naar de boodschap die jouw kind je influistert, kom dan naar de lezing op 25 januari in de bibliotheek te Boxtel. De lezing begint om 20.00 uur en zal rond 21.30 afgelopen zijn. Kaartjes voor de lezing kosten € 6,-. Bibliotheekleden krijgen € 1,- korting in het kader van ‘Voordeel met je biebpas’. Kaartjes zijn verkrijgbaar in de bibliotheek, tel. 0411-672970 of e-mail naar boxtel@bibliotheekmeierij.nl.