Afbeelding

Gon Smits viert 100ste verjaardag

Algemeen
BOXTEL - Maandagmiddag vierde zuster Gon Smits haar honderdste verjaardag in zorgcentrum Molenweide aan de Achterberghstraat. Gon Smits werd op 25 december 1910 geboren in ’s-Hertogenbosch. Maandag vierde zij kleinschalig haar verjaardag op de afdeling van het zorgcentrum. Burgemeester Van Beers kwam samen met zijn vrouw Marianne langs om de jarige persoonlijk te feliciteren.

Zuster Gon was het negende kind van het gezin en bij de geboorte hebben zowel Gon als haar moeder kritieke tijden doorgemaakt. “Maar we zijn er allebei heel goed doorheen gekomen. Mijn moeder heeft uiteindelijk ook een mooie leeftijd van 89 jaar bereikt.” aldus de jarige. Zuster Smits heeft een goed gevoel overgehouden aan haar lange leven. Haar levensmotto luidt: goed zijn voor iedereen en volhouden waar je aan begint. Ze heeft in het kloosterleven een opleiding tot kleuterleidster gevolgd en dit beroep ook uitgeoefend in vele scholen in Nederland. Haar laatste standplaats was Boxtel, waar ze eerst op Duinendaal woonde, vervolgens in een kloostercommuniteit aan de Kleine Beemd en daarna in Molenweide.

Zuster Gon is nog goed bij de tijd, maar was toch wel erg benieuwd waar die grote toeter voor was die voor haar neus werd gehouden. “Dat is de camera van Omroep Dommelland. Die zijn er ook bij om filmopnamen te maken. Die kunt u dan morgen of woensdag al terugzien.” verklaarde de burgemeester het apparaat.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 2 uur geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 11 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman