Mij 'n Zorg Minder zoekt vrijwilligers

Algemeen
Mij ’n Zorg Minder is op zoek naar mensen die zich willen inzetten in situaties waarin sprake is van chronische ziekte of handicap. We kennen allemaal wel gezinnen, echtparen, of alleenstaande ouderen in onze omgeving die te kampen hebben met een ziekte of handicap. Uw buurman die zorgt voor zijn dementerende vrouw, uw moeder die zorgt voor haar man die een herseninfarct heeft gehad, uw vriendin die alles doet voor haar moeder in het verpleeghuis. Al deze mensen zijn mantelzorgers. Soms is de zorg die zij verlenen hen te zwaar. Zij kunnen hun partner bijvoorbeeld niet meer alleen thuis laten.

Wat kan een zorgvrijwilliger van Mij ’n Zorg Minder dan betekenen? Samen met de mantelzorger kan de vrijwilliger een stukje zorg verlenen. Komen oppassen zodat de mantelzorger een middag of een dag voor zichzelf heeft. Samen met de familie meedraaien in het bezoek-/zorgschema, zodat er iedere dag even iemand komt om voor de alleenstaande oudere te zorgen. Het belangrijkste is een stukje ondersteuning bieden aan de mantelzorger zodat die de (zware) taak kan blijven volhouden.

Heeft u enige tijd per week vrij om u hiervoor in te zetten? Meldt u dan aan als vrijwilliger voor Mij ’n Zorg Minder bij Delta St. Welzijn in Boxtel, 674244. Marieke Dijkshoorn vertelt u in een persoonlijk gesprek graag meer over Mij ’n Zorg Minder.

Afbeelding
Algemeen 47 minuten geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 10 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman