Afbeelding

Ondanks overwegend rustige jaarwisseling moet brandweer diverse brandjes blussen

Algemeen 112 nieuws
“De jaarwisseling is dit jaar rustig verlopen. Niet veel anders dan een drukke horecanacht. Wel kwamen er in de regio diverse meldingen binnen van vuurwerkoverlast en vernielingen.” aldus de woordvoerster van de Politie Brabant-Noord. Tot middernacht was het voor de brandweer vrij rustig. Het korps van Liempde rukte eenmaal uit in de vooravond. Dit had echter niets met vuurwerk te maken. Een loods met caravans aan de Gemondsestraat in Liempde stond op instorten. Door de druk van alle sneeuw die op het dak lag waren enkele spanten en een gevel ontzet. De brandweer kon ter plaatse niets doen en er werd een schade expert van de verzekering ingeschakeld.

Om 22.15 uur kwam de eerste melding binnen van een buitenbrand in de Van Cronenborgstraat. Op de kruising met Maria Theresiastraat was een vuurtje gestookt. De brandweer werd door de aanwezige politie gealarmeerd om het vuur te blussen. Na middernacht kwam om 1.15 uur de volgende melding binnen. Een container aan de Poolsestraat was in brand gevlogen. Omstanders hadden de andere containers die erlangs stonden al snel weggetrokken waardoor de schade beperkt bleef. De gealarmeerde brandweer had ook deze kleine brand snel onder controle. Van de container bleef echter niet veel meer over.

Net weer vertrokken van de kazerne konden de Boxtelse brandweermannen weer omdraaien voor een volgende melding. Om 1.50 uur werd een buitenbrand gemeld op de Europalaan met de kruising Orlando di Lassostraat. Ook hier was door feestvierende Boxtelaren een brandje gesticht. Het leek hier met name om veel afval te gaan van de jaarwisseling wat in brand was gestoken. Een kleine 45 minuten later kon de brandweer alweer voor de vierde keer die nacht uitrukken. Om 2.30 uur kwam er een melding binnen van een klikobrand aan de kruising van de Keizerstraat met Hof ter Aa. Bij aankomst was er van de afvalcontainers niets meer over. Enkel 3 metalen assen restten als bewijslast dat hier drie afvalcontainers in vlammen waren opgegaan. Ook deze brand was snel brandmeester waarna het korps terugkon naar de kazerne en de verdere nacht niet meer hoefde uit te rukken.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 2 uur geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 12 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman