Verwoestende brand legt Scootercenter Boxtel en matrassenzaak in de as

Algemeen 112 nieuws
Donderdagnacht rond 3.00 uur kwam er bij de politie een inbraakalarm binnen van het scootercenter aan de Kapelweg in Boxtel. Toen de politie ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak.

De brandweer rukte met veel materiaal uit. Het vuur pakte snel om zich heen. Direct nadat de brandweer ter plaatse was is de melding "grote brand" gegeven. Hierdoor werden ook korpsen uit omliggende gemeenten opgeroepen waaronder de hoogwerker uit 's-Hertogenbosch en het groot watertransport. De bewoners van de aangrenzende panden zijn tijdelijk geëvacueerd omdat er korte tijd gevaar bestond dat het vuur zou overslaan.

De brandweer kon helaas niet voorkomen dat de brand, welke begonnen is in het scootercenter, ook de matrassenzaak die in hetzelfde pand gevestigd is, verwoestte. De andere aangrenzende panden konden wel behouden blijven.

Omstanders werden door de politie op afstand gehouden omdat er met regelmaat gasflessen ontploften. Dit was ook de reden dat de brandweer lange tijd niet naar binnen ging.

Burgemeester van Beers kwam ter plaatse om zich te laten informeren. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. Het nablussen heeft tot ver in de ochtend geduurd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. In het pand woedde 2 jaar geleden ook al een brand. Deze ontstond toen in de beddenspeciaalzaak. Het scootercenter kon destijds gespaard worden. Deze keer moet het pand echter als verloren beschouwd worden. Het is volledig uitgebrand.

Voor foto's kijkt u in ons fotoboek.

Afbeelding
Algemeen 1 uur geleden Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit