Wethouder Désiré van Laarhoven helpt een medewerker van Het Goed in Boxtel tijdens de inname van gebruikte spullen.
Wethouder Désiré van Laarhoven helpt een medewerker van Het Goed in Boxtel tijdens de inname van gebruikte spullen. Foto: eigen collectie.

Het Goed verkocht miljoen kilo aan gebruikte spullen

Economie

Kringlooporganisatie Het Goed maakt jaarlijks haar impactrapport openbaar, ook per vestiging. Die in Boxtel zorgde ervoor dat 946 ton aan gebruikte spullen een nieuwe eigenaar kregen. Wethouder Désiré van Laarhoven (circulaire economie) hielp onlangs een dagdeel mee. 

Het Goed heeft in totaal dertig verschillende locaties. In 2023 kregen bijna tien miljoen producten een nieuw leven, omgerekend goed voor 34.229 ton minder CO2-uitstoot.
Door de verkoop van gebruikte spullen, noteerde kringloopwarenhuis Het Goed in Boxtel een CO2-winst van ruim duizend ton. Daar werd tijdens de Week van de Circulaire Economie uitgebreid bij stilgestaan. Wethouder Van Laarhoven stak vorige week woensdag de handen uit de mouwen bij de kringloopzaak aan de Industrieweg 6. ‘Leerzaam en inspirerend’, noemde zij haar werkbezoek. Dat werd afgesloten met de uitreiking van het impactcijfer.
In november nam de kringloopketen de titel ‘Sustainable Retailer of The Year 2023-2024’ van de ABN Amro-bank in ontvangst. De organisatie kreeg vorig jaar ook een PSO 30+ certificering waarmee Het Goed laat zien dat het mensen met een kwetsbare arbeidspositie op goede wijze aan het werk helpt. Minstens 30 procent van de werknemers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt.

Uit de krant