Ensemble Gery Vermeulen & Friends. Vooraan alt Zoë Banken en sopraan Gery Vermeulen. Achteraan tenor Jan Hermens en bas Freddy van Maurik.
Ensemble Gery Vermeulen & Friends. Vooraan alt Zoë Banken en sopraan Gery Vermeulen. Achteraan tenor Jan Hermens en bas Freddy van Maurik. Foto: George Lowiessen.

Lenteconcert ensemble Gery Vermeulen & Friends

Cultuur

Het kwartet Gery Vermeulen & Friends viert de lente met een concert in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat 18. Onder de noemer Nieuw licht trakteert het ensemble het publiek op diverse parels uit de schatkist van de muziekgeschiedenis. Het optreden vindt zondag 10 maart om 15.00 uur plaats, de entree bedraagt tien euro. Betalen kan voor aanvang van het concert in de kerk.

,,Duisternis kun je niet verdrijven, je moet het licht binnenbrengen”, stelt sopraan Gery Vermeulen. Dat doet ze dan ook, samen met alt Zoë Banken, bas en pianist Freddy van Maurik en tenor Jan Hermens. Het kwartet brengt polyfone vierstemmige madrigalen uit de Renaissance, onder andere van Orlando di Lasso, maar ook duetten van Brahms en Dvorák, sololiederen van Hahn en andere werken uit de Romantiek. Freddy en Gery verlevendigen het concert door hier en daar composities kort toe te lichten.
Ensemble Gery Vermeulen & Friends heeft wortels in het Land van Maas en Waal, al zijn Freddy en Jan uitgezworven. Laatstgenoemde woont en werkt sinds een aantal jaren in Boxtel, dit optreden is dan ook een thuiswedstrijd.
Behalve in Boxtel treedt het kwartet 2 maart om 20.00 uur op in de protestantse kerk in Boven-Leeuwen, 3 maart om 15.00 uur in de rooms-katholieke kerk in Wanroij en 6 april om 20.00 uur in de Antonius Abt in Wijchen. Zie ook: www.geryvermeulen.nl.

Uit de krant