Kamerkoor Ratatouille geeft binnenkort vier kerstconcerten in alle vier de kerken van de Heilig Hartparochie.
Kamerkoor Ratatouille geeft binnenkort vier kerstconcerten in alle vier de kerken van de Heilig Hartparochie. Foto: eigen collectie.

Ratatouille met kerstconcerten naar 4 kerken

Cultuur

Het Boxtelse kamerkoor Ratatouille verzorgt in het weekeinde van 16 en 17 december kerstconcerten in alle vier kerken van de Heilig Hartparochie. Via de optredens zijn Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel beide dagen met elkaar verbonden, zo is de gedachte achter de tour Vier x Kerst. 

Ratatouille vertolkt onder leiding van dirigent Kees Doevendans een programma van ruim een uur met bekende en minder bekende kerstliederen in verschillende talen. Een aantal werken wordt worden begeleid door organist Ton van den Braak. 

Het koor zoekt deze keer extra verbinding met het publiek via enkele nummers met samenzang. Mede dankzij financiële ondersteuning van de gemeente Boxtel en de stichting BELL zijn de concerten gratis toegankelijk.

Zaterdag 16 december vindt het concert plaats in de Sint-Jans Onthoofdingkerk (Liempde, 15.00 uur) en de Lennisheuvelse Sint-Theresiakerk (19.00 uur). Zondag is het koor te beluisteren in de Sint-Willibrorduskerk (Esch, 13.30 uur) en de Boxtelse Sint-Petrusbasiliek (16.30 uur). 

Reserveren is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.kamerkoorratatouille.nl

Uit de krant