Het kerstkoor in 2019.
Het kerstkoor in 2019. Foto: Rini van Oirschot

Kerstkoor zingt in Petrusbasiliek

Cultuur

Kerstkoor Boxtel verzorgt woensdag 13 december haar jaarlijkse concert in de Sint-Petrusbasiliek. Het optreden start om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

De vereniging repeteert onder de bezielende leiding van Leo Spoor al enige tijd om het publiek tijdens het concert in de goede kerststemming te brengen. Er wordt een gevarieerd programma gebracht met onder andere Nativity Carol (met sopraan), Pastorella (met violisten en sopraan) en Tollite Hostias. Uiteraard wordt ook plaats ingeruimd voor samenzang.
Het koor heeft een aantal musici bereid gevonden medewerking te verlenen. Tommy van Doorn begeleidt het koor op orgel, sopraan Kathelijn van Dongen treedt op als soliste, Liselot de Nooijer luistert het programma op met harpspel en de violisten Ria en Jos Brocken zorgen voor een sprankelend intermezzo.

Hetzelfde programma als in Boxtel wordt zondag 10 december al ten gehore gebracht in de Schijndelse Servatiuskerk. Daar begint het eveneens gratis toegankelijke kerstconcert om 15.00 uur. Een vrijwillige bijdrage in de onkosten stelt de vereniging Kerstkoor Boxtel op prijs.

Uit de krant