De Boxtelse dames van Adventures of Wonderband.
De Boxtelse dames van Adventures of Wonderband. Foto: eigen collectie.

Grote namen tijdens seizoensopener Culturale

Cultuur

De Culturale, de start van het theaterseizoen in Boxtel, omvat zaterdag 16 september muzikale optredens en een interview. In Podium Boxtel zijn optredens van Adventures of Wonderband, Club Boogaloo en Mylou Frencken. Maar ook journalist Frénk van der Linden en auteur Hanna Bervoets komen naar Boxtel. 

De Culturale kent dit jaar een nieuwe opzet met een mix van lokale talenten en landelijk bekende artiesten. De opening van het culturele seizoen is de afgelopen jaren sowieso al aan verandering onderhevig. ,,We wilden het dit jaar eens omdraaien en lokale amateurtheaterclubs of muziekgezelschappen de helpende hand bieden. Zij krijgen steun van Podium Boxtel in het maken van een voorstelling, met als tegenprestatie dat zij ook iets laten zien tijdens de Culturale”, legt voorzitter Paul van Alphen van Podium Boxtel uit.

Begin dit jaar werd een oproep gedaan naar het culturele veld in Boxtel en daar kwamen een aantal ideeën uit naar voren. Zo komen de drie vrouwen van Adventures of Wonderband, die vorig jaar al een projectkoor voor één dag oprichtten, nu in het theater aan de slag. Tijdens de Culturale laten zij zien hoe graag zij met muziek spelen. De Boxtelse muzikanten van Club Boogaloo trakteren de bezoekers van het evenement op geïmproviseerde latin jazz.

Van Alphen: ,,Maar met deze twee lokale groepen, konden we de avond niet vullen. Dus zijn we samen met bibliotheek Boxtel ook gaan kijken naar professionele acts.” Het interview met Annejet van der Zijl tijdens Boek in Boxtel in februari van dit jaar, smaakte de organisatie naar meer. Zodoende heeft bibliotheek Boxtel het interview tussen journalist Frénk van der Linden (onder meer NRC, Volkskrant en HP/De Tijd, foto hierboven) en schrijfster Hanna Bervoets (bekend van Welkom in het land der zieken en het boekenweekgeschenk Wat wij zagen, foto linksonder) geregeld, alsmede het optreden van kleinkunstzangeres Mylou Frencken, bekend van de tv-quiz Met het mes op tafel.
,,Zo schotelen we de bezoeker vanaf 20.15 uur een mooi gevarieerde avond voor. Het is tevens een mooi visitekaartje aan andere lokale culturele clubs, zodat we volgend jaar een geheel lokale avond kunnen presenteren”, aldus Van Alphen. In combinatie met festival Bockesprongen op zondag 17 september kent Boxtel een gevarieerde opening van het culturele seizoen.

Kaarten voor de Culturale op 16 september kosten vijf euro en zijn verkrijgbaar via de website www.podiumboxtel.nl.

Dit artikel verscheen eerder in Brabants Centrum. Meer uitgebreide verhalen en interviews lezen? Kijk in de nieuwsapp, te downloaden via de Apple Store en Google Play Store.

Afbeelding
Kleinkunstenaar en 'barvrouw' bij de tv-quiz Met Het Mes op Tafel, Myloe Frencken treedt ook op tijdens de Culturale.
     ...FRÉNK VAN DER LINDEN...         Foto: eigen collectie.

Uit de krant