Projectorkest Laatbloeiers richt zich op volwassenen die spijt hebben dat zij als kind nooit een blaasinstrument leerden spelen óf hun muziekopleiding niet voltooiden.
Projectorkest Laatbloeiers richt zich op volwassenen die spijt hebben dat zij als kind nooit een blaasinstrument leerden spelen óf hun muziekopleiding niet voltooiden. Foto: Kim van den Berg, 2022.

Muziekles volwassenen in trek bij Boxtel’s Harmonie

Cultuur

De vooraankondiging van het derde Laatbloeiersproject leverde Boxtel’s Harmonie voor de zomervakantie al ruim tien nieuwe deelnemers op. Nu start de eigenlijke wervingscampagne. Belangstellenden kunnen zich aanmelden én een instrumentenmarkt bezoeken. 

De eerste groep Laatbloeiers die in 2021 startte vormt vanaf nu een gezamenlijk orkest met de groep die vorig jaar de eerste lessen kreeg van muziekdocent Peter Spierings. Daarnaast start begin oktober een nieuwe reeks muzieklessen in groepsverband. Bedoeld voor volwassenen die het jammer vinden dat zij in hun jeugd geen blaasinstrument leerden bespelen. Vaak gaat zo iemand er van uit dat het te laat is, maar niets is minder waar.  

De vooraankondiging in juni leverde meteen al het vereiste minimumaantal van tien deelnemers op. En daarmee is de start van de derde lichting Laatbloeiers in een projectorkest. Wie daarbij wil aansluiten, kan zich nog aanmelden.

Én de instrumentenmarkt bezoeken die dinsdag 19 september wordt gehouden in het Muziekhuis aan de Passage Riche 4. Daar kunnen tussen 09.30 en 11.00 uur een ‘toeter’ uitproberen. Dinsdag 3 oktober start de reeks tweewekelijkse groepslessen, ook van 09.30 tot 11.00 uur. Noten leren lezen én spelen op een dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, bariton of hoorn gaan hand in hand.

De muzieklessen worden op laagdrempelige wijze aangeboden. Mensen hoeven geen muzikale voorkennis te hebben. Het liefst niet zelfs, want dan begint iedereen vanaf nul en dat is voor het werken in groepsverband wel zo prettig, meldt muziekdocent Spierings. Mensen die in het verleden wel al eens muziekles hadden, zijn echter ook welkom.

Deelname kost vijftien euro per repetitie, inclusief zaalhuur en lenen van een instrument. De lesmethode kost eenmalig circa twee tientjes. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via e-mail: info@boxtelsharmonie.nl.
Het laatbloeiersorkest repeteert een jaar lang in de even weken (uitgezonderd schoolvakanties). Daarna kunnen de muzikanten in spe bepalen of zij lid willen worden van de harmonie en daar kiezen voor een privé-opleiding.

Uit de krant