Bedrijvengids

Kinderopvang Humanitas

Kinderdagverblijf Domino en BSO Twizon in Boxtel zijn onderdeel van de landelijke stichting Kinderopvang Humanitas. Dit is de grootste kinderopvangaanbieder zonder winstoogmerk van Nederland. Kinderopvang Humanitas biedt een plek waar uw kind zich welkom voelt en mag zijn wie hij is. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden en stimuleren uw kind op zijn ontdekkingstocht door het leven.

Kinderdagverblijf Domino
Kinderdagverblijf Domino in Boxtel is een plek waar kinderen van nul tot vier jaar alle aandacht krijgen. Deskundige pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat u en uw kind zich bij ons prettig voelen. Op onze babygroepen krijgen baby’s letterlijk de ruimte. Ze worden niet beperkt in hun bewegingsvrijheid. Ze bepalen hun eigen plek en hun eigen tempo. Daarbij laten we ons inspireren door de ideeën van de Hongaarse kinderarts Emmi Pikler.
Ook dreumesen en peuters moeten zich vrij kunnen bewegen. Pedagogisch medewerkers van Kinderdagverblijf Domino ondersteunen en stimuleren hen. We bieden verschillende activiteiten aan gericht op verschillende ontwikkelingsgebieden. We hebben verschillende hoeken in het kindercentrum waar alle ontwikkelingsgebieden gestimuleerd worden. Zo hebben we een speciale leeshoek, een atelier, een 3+ ruimte en op de Wiskidszolder kunnen de kinderen op uitdagende manier aan de slag met tellen, vergelijken, patronen en sorteren.
Kinderdagverblijf Domino beschikt over een hele grote buitenruimte met veel ruimte om te ontdekken. We vinden het belangrijk dat onze kinderen veel naar buiten gaan, daarom zijn we minimaal 25% van de tijd buiten. We hebben onder andere een moestuin waar kinderen samen met de pedagogisch medewerkers de groentes en het fruit verzorgen. Kinderdagverblijf Domino is gevestigd op Hoogheem 485. U kunt ook een kijkje nemen op onze site, hier staan verslagen van activiteiten en nieuwsberichten www.kinderopvanghumanitas.nl/kdvdomino

BSO Twizon
Buitenschoolse Opvang Twizon, Dr. de Brouwerlaan 74 in Boxtel is gevestigd in Brede School De Wilgenbroek. Spelen bij BSO Twizon is elke dag weer een feestje. Wij organiseren talloze leuke activiteiten voor kinderen van 4 tot 13 jaar voor en na school en in de vakanties. Dit doen we in samenspraak met de kinderen. Kinderen denken zelf mee over welke activiteiten en workshops we aanbieden bij Twizon. Soms geven kinderen zelfs de workshop aan hun mede-bso’ers.
De brede school geeft de kinderen van BSO Twizon veel mogelijkheden: we maken gebruik van veel verschillende ruimtes en hebben gezamenlijke activiteiten met bijvoorbeeld openbare basisschool de Spelelier. De pedagogisch medewerkers stimuleren de kinderen op alle ontwikkelingsgebieden, onder meer door speciale workshops voor elke leeftijdsgroep. Kinderen kunnen nieuwe uitdagingen aangaan, maar zijn ook vrij om na school even helemaal niets te doen. Iedere dag is er voor de kinderen de mogelijkheid om naar buiten te gaan, ze kunnen dan kiezen tussen de grote buitenspeelplaats en onze kleinere patio. Ook bij Twizon hebben we een moestuin die samen met de kinderen van de BSO wordt onderhouden. U kunt ook een kijkje nemen op onze site, hier staan verslagen van activiteiten en nieuwsberichten www.kinderopvanghumanitas.nl/bsotwizon

Voor meer informatie en/of een rondleiding kunt u terecht bij
Regiokantoor Peel en Maas
Telefoon 0495-525341
E-mail regiopeelenmaas@kinderopvanghumanitas.nl

Contactgegevens

Kinderopvang Humanitas

Hoogheem 485

5283 BH Boxtel

Tel 0647056373