Bedrijvengids

Maarten van de Sande Antiek Restauratie Maatwerk

Welkom bij van de Sande Antiek

Van de Sande Antiek is een jonge en getalenteerde onderneming die werkzaam is in Boxtel en omstreken. Naast het restaureren van antieke meubelen gaat wij veel verder zoals in maatwerk van diverse soorten meubelen.

Wij zijn gespecialiseerd in veelzijdige antiekrestauratie. Van eenvoudige provinciale meubels tot gefineerde Engelse kabinetten. Wij staan voor duurzame antiekrestauratie met behoud van originaliteit. Door het gebruik van uw antieke meubel kunnen er lichte of ernstige beschadigingen op uw meubelstuk zijn ontstaan. Voorbeelden van beschadigingen zijn kringen, diepe krassen, afgebroken hoekjes, inkt- of watervlekken en verkleuringen door de zon. Veel voorkomende antiekrestauraties zijn scheuren in panelen en verbindingen die los zitten en kastdeuren en (tafel-)bladen die krom trekken. Dit kan het gevolg zijn van temperatuurschommelingen en een te lage luchtvochtigheid.

Als u contact met mij opneemt maak ik een afspraak met u. Dit kan ook ‘s avonds. Tijdens deze afspraak zal ik het te restaureren object goed bekijken. Ik kan u dan een advies geven over welke restauraties aan te raden zijn voor het object of meubelstuk. In overleg kan bekeken worden welke restauraties u wilt laten uitvoeren. Bij kleinere restauraties kan ik direct een kostenindicatie geven. Pas als het meubelstuk volledig is hersteld, kan het bezorgd worden en wordt het meubel door mij op de juiste wijze geplaatst en indien nodig gesteld.

Bij van de Sande Antiek kunt u ook terecht voor maatwerk. Na het behalen van mijn diploma als meubelmaker ben ik gaan werken als antiekrestaurateur, maar daarnaast ben ik altijd bezig met het maken van nieuwe, op maat gemaakte meubels. Hierbij kunt u denken aan inloopkasten, boekenkasten, tafels en nog veel meer. Ik maak opdrachten van ontwerp tot realisatie en kan het op maat gemaakte meubel van diverse soorten hout maken.

Heeft u interesse dan kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om een afspraak te maken. Dit kan ook ’s avonds.

Contactgegevens

Maarten van de Sande Antiek Restauratie Maatwerk

Boxtel