Afbeelding
Foto: Jeanne Zandbergen

Dag van het Brabants Vennenpad

zondag 25 september 2022 10:00 t/m 16:00

Liempde - De derde editie van de Dag van het Brabants Vennenpad vindt op zondag 25 september plaats van 10.00 tot 16.00 uur bij het Groot Duijfhuis aan de Hoevedreef 2 in Liempde.

Het Brabants Vennenpad is een streekpad van 285 km door de provincie Noord Brabant. Het pad loopt praktisch geheel over onverharde paden door de vele natuurgebieden. Het start- en eindpunt is Oisterwijk. De route loopt vanaf Oisterwijk door de Oisterwijkse Bossen en Vennen, door de Kampina, de Geelders, langs de Dommelbeemden, door het land van van Gogh, de Strabrechtse Heide, het Leenderbos, de Groote Heide, de Malpie, de Plateaux, de Postelse Heide, Grenspark de Kempen, Landgoed de Utrecht, Gorp en Roovert en langs Tilburg terug naar Oisterwijk.

De dag van dit uitzonderlijk mooie pad wordt gehouden bij het bijzonder mooie Groot Duijfhuis, een monumentale hoeve dat nu een infopunt van Brabants Landschap is. Op deze dag zal Het Groot Duijfhuis geopend zijn en kunt u informatie krijgen over het Brabants Vennenpad, het Brabants Landschap en een aantal wandelingen die ontwikkeld zijn door de Gemeente Boxtel.

U wordt welkom geheten door de werkgroep van het Groot Duijfhuis en het Brabants Vennenpad en u krijgt een gratis kopje koffie of thee. Voor de kinderen die meekomen is er een glaasje ranja. Om 10.30 uur en 13.00 uur kunt u met één van de vrijwilligers meewandelen over een stukje van het Brabants Vennenpad dat door het Dommeldal gaat. Ook is er speciaal voor de kinderen een wandeling over het Duivenpad. Langs de route van 1,8 km zijn voor hen leuke wetenwaardigheden te vinden. Toegang en activiteiten zijn gratis. Uiteraard kunt u op deze unieke dag alle informatie krijgen over het pad en de accommodaties langs het pad. Het boekje van het pad zal op deze dag ook te koop zijn.

Iedereen die deze dag bezoekt zal zich aan de dan geldende coronaregels houden. Meer informatie over het Brabants Vennenpad: www.wandelnet.nl/brabants-vennenpad

Locatie

  • Groot Duijfhuis

    Hoevedreef 2
    5298ns Liempde