Afbeelding
Foto: Rini van Oirschot

Zomeravondrondleidingen met dorpsgidsen van Beleef Boxtel: Route naoorlogse architectuur

donderdag 11 augustus 2022 19:30

Boxtel - De dorpsgidsen van Beleef Boxtel organiseren de komende weken verschillende rondleidingen door Boxtel. Tot en met 17 augustus staan interessante wandelingen op het programma die allemaal starten om 19.30 uur. De duur van de rondleidingen is ongeveer een tot anderhalf uur, de kosten zijn 2 euro per persoon. Op donderdag 11 augustus start de Route naoorlogse architectuur bij het gemeentehuis op de Markt. Volgende week zijn de laatste twee routes: de Route Boxtel 1940-1944 en de Route Kasteel Stapelen.

Route naoorlogse architectuur 
Lange tijd vond men de jaren vijftig saai, sober en truttig. Dat beeld kleefde ook aan de gebouwen uit die tijd. Die konden het beste zo snel mogelijk worden vervangen. De laatste jaren komt men hierop terug. Een aantal gebouwen verdient het zelfs om een beschermde status te krijgen. Deelnemers lopen een route van 3 kilometer langs karakteristieke gebouwen uit die tijd en genieten van de speciale architectuur.

De overige rondleidingen zijn op:
Dinsdag 16 augustus: Route Boxtel 1940-1944
Woensdag 17 augustus: Route Kasteel Stapelen

Geïnteresseerden voor (een van) de wandelingen kunnen zich aanmelden via rondleidingenboxtel@gmail.com of telefonisch via 06-22562001. Om een route op een ander tijdstip te kunnen lopen, kan het hele jaar door contact worden opgenomen met dit telefoonnummer of per e-mail.

Een flyer met daarin een overzicht van de rondleidingen en meer informatie is op diverse punten in Boxtel verkrijgbaar waaronder bibliotheek, musea, gemeentehuis en in te zien op www.beleefboxtel.nl/dorpsrondleidingen.

Locatie

  • Gemeentehuis

    Markt 1
    5281 AT Boxtel