Afbeelding
Foto:

Voorstelling ‘Is dit nou later?’ door theater Pulz!

vrijdag 7 oktober 2022 20:15

Boxtel - Theater Pulz! voert op 7 oktober de voorstelling ‘Is dit nou later?’ op bij Podium Boxtel. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 15 euro per stuk en zijn te bestellen via www.podiumboxtel.nl. 

In juli vorig jaar kwam John Zwijnenberg naar Lieke Faber met een idee. Hij wilde een theaterstuk maken met Nederlandse liedjes met als thema ‘later’. Een avond brainstormen leverde moeiteloos een verhaal op en een half jaar later lag er een stuk met monologen en muziek met de titel: Is dit nou later? En gelijktijdig werd theater Pulz! geboren. 

Dave Hanhart is de muzikaal leider en vijf spelers nemen de teksten voor hun rekening, van wie drie ook zingen. Lieke Faber tekent dan wel voor de tekst en regie, maar de voorstelling is ook gemaakt door de spelers zelf en de hulp en adviezen van buitenaf. Samen gingen ze de uitdaging aan om iets vernieuwends neer te zetten. 

Het verhaal van ‘Is dit nou later’ gaat over Jack, die gevolgd wordt vanaf zijn tijd op de lagere school tot zijn laatste jaren. Het publiek ziet zijn leven dat getekend wordt door het verlies van zijn moeder die stierf toen Jack 11 jaar was. Al jong leerde hij van zijn moeder dat hij een mooie jongen is. Met deze instelling dendert hij door het leven heen. 

Ondanks het zwaar lijkende onderwerp wordt het stuk nergens zwaarmoedig; de monologen zijn dynamisch en gaan moeiteloos over in de liedjes. Het publiek krijgt alle kans compassie te voelen met Jack, hem arrogant te vinden, hem weer geluk te gunnen en steeds als duidelijk lijkt te zijn hoe het zit, blijkt het toch weer anders. Zo heeft men de kans om met Jack mee te denderen door zijn leven en misschien zelfs een antwoord te krijgen op de vraag die heel veel mensen bezig houdt: wanneer is dat nou, Later? 

De voorstelling wordt drie keer gespeeld. Naast de opvoering op 7 oktober bij Podium Boxtel, speelt theater Pulz! op 4 november bij Tiliander in Oisterwijk en op 14 januari 2023 bij de Serenade in Liempde.

Locatie